Sök
Stäng denna sökruta.

Storskaligt fusk med folkbokföring

Idag kom en ny rapport från Skatteverket om folkbokföringsbrott. Bakgrunden är de enorma problem vi har med samordningsnummer.  Systemet med samordningsnummer än 20 år gammalt och som mycket i svensk offentlighet och välvärd hade det ett bra syfte men katastrofalt dåliga beslutsunderlag som precis som vanligt i politiken inte hade någon konsekvensberäkning och därmed heller ingen finansiell kostnad.  Det har setts fram till nu som ett sätt för utlandsfödda att kunna legitimera sig. Vad det blivit? Ett sätt för kriminella att sno så mycket pengar de kan ur våra gemensamma system. Jag vill att vi lägger ner hela systemet och ersätter med ett utlännings-id som polisen utfärdar och som kräver fingeravtryck.  Jag skrev om samordningsnummer mycket tidigt. Redan i...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon