4-oktoberdagen utan kanelbullar

Det finns inte en sekunds tvivel att inte en sosse har ett finger med i spelet när man hörsammade baklobbyisternas krav på en dag för kanelbullen för att pusha för mer hembakade och valde 4 oktober. 

För den 4 oktober vann den viktigaste striden i modern tid mot socialisterna. 

Den 4 oktober var början till slutet för fondsocialismen och löntagarfonderna och det var grunden till att vi idag har en framgångsrik högerlobbyism. Minste minst marknadsliberala Timbro som idag är en av de viktigaste. 

Mitt eget politiska engagemang tändes av just löntagarfonderna. Jag växte upp på 80-talet och min pappa och morfar var mycket engagerade mot löntagarfonder. Så 1989 började jag leta efter MUF i Bålsta men upptäckte att någon sådan förening fanns ännu inte. Jag gick med 1991 i MUF Enköping. 

Här ser ni bilder från demonstrationer när företagare åkte från hela Sverige och slöt upp. 100 000 människor sa NEJ till att LO och sossar skulle få laglig rätt att utan ersättning stjäla landets företag. 

Kanelbullens dag kan vara den 5 oktober och jag hoppas en borgerlig regering flyttar bulldagen. Den 4 oktober ska vi hylla företagen i Sverige som är grunden till det välstånd vi har. Det måste bli en nationell dag för företagare. 

Moderaterna har länge försökt uppmärksamma 4 oktober och Moderata Företagarrådet har inte ett webbinarium med flera intressanta talare just om det här. 

Att försvara den ekonomiska friheten har aldrig varit viktigare. För landets vänster tar just nu stora kliv mot kommunistiska idéer. 

En gång i tiden betraktades Miljöpartiet (felaktigt tycker jag) som ett liberalt parti. Men man ville då i alla fall ha valfrihet att leva de liv man ville, inklusive att välja skola. Idag är Miljöpartiet en sorglig kopia på Vänsterpartiet. 

Märta Stenevi, som slagit rekord redan i barnslighet och hon är ju ändå miljöpartist så i god konkurrens med Fridolin, Romson, Tovatt och Bah Kuhnke, gick nyss ut och krävde en kraftig vänstersväng för Miljöpartiets redan extremt vänsterinriktade politik. 

Nu vill Miljöpartiet driva pensionärer från sina ärvda sommarstugor. För i Miljöpartiets värld är alla som har ärvt en stuga en rik person. 

Pengarna som de vill driva in ska finansiera livslång gratis pension för utlandsfödda. Precis som löntagarfondsstriden handlar det här om en vänster som anser sig ha rätt till allt du äger och tjänar. De vill därför lägga ihop alla dina tillgångar. Hus såväl som kontanter och sedan beskatta rubbet. Så att en tillgång som en fastighet är, som orsakar kostnader, ska beskattas i samma pott som pengar du sparat. Som är sparade av redan skattade pengar för övrigt. 

Om ni trodde att löntagarfondsstriden var över tror ni fel och vi kommer förlora den segern, igen, om vi slutar koncentrera oss på att slaget men inte kriget vanns då på 80-talet. 

Det enda som hände var att socialisterna suttit och funderat på andra sätt att lägga beslag på andra människors surt förvärvade pengar och tillgångar. 

För de flesta i Sverige är inte rika människor av arv. Den absoluta majoriteten har TJÄNAT ihop sina pengar själva. Med mycket få undantag som familjen Bonnier, Ax:son Johnsson och Wallenberg samt Perssons är dagens förmögna första generationen företagare och de har börjat precis som du och jag. Med vanliga jobb som sommarjobb, kanske en examen från universitetet och sedan startat bolag. 

En borgerlig regering ska göra 4 oktober till företagarnas officiella dag. Kanelbullen får flytta på sig. Varje år måste vi uppmärksamma att vi i borgerligheten tillsammans kunde flytta berg. 

Men heller aldrig glömma att striden aldrig kommer vara över helt. 

………………….

Vill du se mig i riksdagen? Kryssa mig i provvalet 11-17 oktober för medlemmarna i Moderaterna i Stockholms stad. 

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!