Sosse-lögner om poliser

Sossarna har panik, såklart. Ett valår närmar sig och en av deras sämsta frågor kommer dominera. Eller snarare två. Invandring och brottslighet, var för sig och tillsammans. 

Så nu går spinnet på högvarv – mediebilden ska sättas. Idag twittrade därför Sveavägen 68 ut detta. Igen. 

 

Jag skrev redan 2020 om detta lögnaktiga påstående, som även Morgan Johansson ostört fick bräka ur sig hos Holmberg eftersom han hade en större fisk att smälla till med. Det är lögnaktigt inte för att siffrorna inte stämmer utan för att det inte handlar om nedmontering av utbildningen som de påstår. Manipulation med siffror helt enkelt. 

Och de har pumpat ut det här länge: Alliansen slaktade polisutbildningen men nu har de rättrådiga Socialdemokraterna lyckats laga det högern pajade. 

Det här var alltså för ett år sedan, bilden nedan är hämtad från deras Avpixlat dvs Aktuellt Fokus. Eller Aktuellt ofokuserad, snarare. Ni vet, den som drivs av den fd nassen som slog sin tjej. 

Alliansen skar inte alls ner på utbildningen. 

Rikspolisstyrelsen tog däremot beslutet att skära ner eftersom det mål man hade med 20 000 polisen då var uppnått. 

Jag vet inte vad Morgan Johansson tycker att man skulle ha gjort. Haft platserna öppna trots att den myndighet som skulle anställa alla poliser tyckte att det räckte. Givetvis hade en Socialdemokrat haft tomma stolar i flera år för att sedan i en valrörelse kunna hävda att man minsann haft många sökande OCH många platser, att sedan antalet man tar in minskat är ju en fråga de vet media inte ställer. 

Men är man ekonomiskt ansvarig lägger man tillfälligtvis ner platser på utbildningar när man inte har behov av fler och det var det polisen alltså gjorde. Inte Alliansen. Polisen. 

Twitterkontot med det bästa namnet Borgarbracka har gjort den här bilden som svar på sossarnas eländiga tweet idag:

 

Rimligt svar faktiskt. 

Och den bilden står för sig själv tycker jag. 

…..

Vill du se mig i riksdagen? Kryssa mig i provvalet 11-17 oktober för medlemmarna i Moderaterna i Stockholms stad. 

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!