Idag anmälde jag ETC till MO

MO står för Medieombudsmannen och är det nya systemet som ersatte Pressombudsmannen. Det är dit man anmäler om man blivit felaktigt behandlad i någon slags media som uppbär presstöd. Till exempel om man blivit utpekad och kränkt. 

Idag läste jag en ledare som Ulrika Lindahl skrivit i socialistskräpet ETC, ni vet de som konsekvent fuskat med presstöd, och det i sig är inget nytt. De älskar att skriva om just mig i den tidningen.

Förmodligen för att jag skrivit så otroligt mycket om dem och det skatteätarparadis Ehrenberg styr där allt handlar om att gräva så djupt ner i skattebetalarnas fickor det går. Det ena bidraget efter det andra ska maximeras, allt från lönesubventioner till bidrag för hyresrätter och solceller. Ehrenberg köper helst också bara av sig själv. 

I dagens ledare hände däremot något nytt – de kallar mig rakt av främlingsfientlig. Inte ”fiskar i grumliga vatten” eller något annat luddigt. Nix. Idag blev det bingo. Svart på vitt står det: 

”Rebecca Wedmo Uvells populistiska vevande och främlingsfientlighet bedöms nu vara regeringsduglig politik.”

De kallar mig främlingsfientlig. Och därför anmälde jag dem. Anmälan kan ni läsa nedan. 

Sedan finns det andra lustigheter i texten. Som att detta:

”Hennes röst ekar tydligt i bakgrunden när Maria Malmer Stenergard talar i lördagsintervjun om att ”andra myndigheter ska hjälpa till för att upptäcka personer som reser till sina hemländer”. 

Hur smickrande det än är att ETC tror att jag styr Moderaternas migrationspolitik kan jag intyga rakt av att så är det såklart inte. Jag är opinionsbildare. Att sedan Moderaterna nu driver en fråga jag väckt i en debattartikel är givetvis djupt smickrande men partiet har en massa kompetenta medarbetare, inte minst talespersonen Maria Malmer Stenegard, som kan migrationsfrågan mycket bättre än jag kan. Däremot är jag glad om jag kan bidra i debatten. 

Fler faktafel har såklart ETC hunnit med på sina typ 3000 tecken:

”Rebecca Weidmo Uvell kandiderar till riksdagen för Moderaterna i nästa val men har under flera år drivit sin egen agenda på sin blogg och i sociala medier. Där är temat nio gånger av tio att flyktingar inte har några egentliga skyddsskäl och att de kommer till Sverige för att sko sig på vår välfärd.”

Jag har skrivit över 1600 blogginlägg under 7 år, en handfull har handlar om flyktingar. Inte 1450 stycken. Framför allt skriver jag om arbetarrörelsen, slöseri, företag och arbetsmarknad. Om pengar. Jag har även skrivit om islamister som bekant. Jag har mailat Lindahl om rättelse av sakfelen, de är enligt de pressetiska reglerna skyldiga att bemöta sådant men givet hur slapp inställning de har till presstöd och regler när jag liten förhoppning att Lindhal ens ska orka bemöda sig att svara på det. 

Däremot kommer de, om MO tar min anmälan, avtvingas svar på min anmälan. Om MO inte dömer till min fördel kommer jag omedelbart att överklaga till nämnden. 

Det måste nämligen vara ett slut på rasist-tramset.

Vi måste ha kommit längre 2021 än att vänstern ska komma undan med att stänga viktiga debatter med ad hominen som rasist. 

Sverige förtjänar en betydligt högre nivå på debatt än så.

Ska vi kunna lösa dagens alla problem kan vi inte ha en mediekår och vänster som ostraffat få agera någon slags enväldig smakdomare om vilka åsikter som man ens ska få yttra i offentligheten och där gränsen går att alla åsikter man inte gillar ska stämplas som främlingsfientliga. 

Och jag är ingen person som har finbyxorna på när vänstern vill slåss. Då slår jag tillbaka. 

Medieombudsmannens bedömning borde vara det självklara – att Lindahl inte har fog för sin uthängning av mig som rasist och därför borde tvingas göra avbön i sin egen tidning. Och jag kommer i så fall njuta varje sekund när ETC tvingas att publicera MO:s beslut i sin tidning. Förnedringen att tvingas be om ursäkt till mig. 

Jag kommer att hålla er uppdaterade om hur det går i det här.

……………………………..

Anmälan till MO inskickad idag:

Nedan ser ni texten till ledaren inklistrad:

Länk: https://www.etc.se/ledare/ar-det-weidmo-uvell-som-styr-moderaternas-omanskliga-migrationspolitik
……..
I Moderaternas värld ska du inte komma till Sverige och gör du det ändå ska du leva i skräck när du är här. Det blir extra tydligt efter att partiets migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard intervjuades i Ekots lördagsintervju och berättade att partiet nu föreslår att den som kommit hit som flykting och som flera år senare åker på besök i sitt gamla hemland ska förlora sitt uppehållstillstånd. Tonen är hård. Iskall.

En resa till det gamla hemlandet betyder att du inte hade de skyddsskäl du angav.

Oavsett vad resan handlar om och oavsett hur många år efter flykten den genomförs.

Oavsett om din gamla mamma eller pappa ligger för döden (de som du inte längre får ta till tryggheten i Sverige när begreppet familj och anhöriga har snävats in så att de inte ens gäller egna barn längre).

Oavsett om det blivit fred och du vill få en chans att återse din barndoms trakter.

Allt är suspekt.

Fler uppehållstillstånd, både tillfälliga och permanenta, ska kunna återkallas.

Det är partiets linje.

Eller vem det nu när som spökar i bakgrunden?

Rebecca Weidmo Uvell kandiderar till riksdagen för Moderaterna i nästa val men har under flera år drivit sin egen agenda på sin blogg och i sociala medier. Där är temat nio gånger av tio att flyktingar inte har några egentliga skyddsskäl och att de kommer till Sverige för att sko sig på vår välfärd.

I början av september skrev hon debatt i Expressen om att Sverige bör införa ”automatisk förlorad flyktingstatus om man reser till hemlandet” och att ge ”gränspolisen ihop med Migrationsverket ett stående uppdrag att regelbundet göra razzior på flygplatser när flyg från vanliga flyktingländer landar”.

Hennes röst ekar tydligt i bakgrunden när Maria Malmer Stenergard talar i lördagsintervjun om att ”andra myndigheter ska hjälpa till för att upptäcka personer som reser till sina hemländer”. Rebecca Wedmo Uvells populistiska vevande och främlingsfientlighet bedöms nu vara regeringsduglig politik.

Kontroll, övervakning, hot, särbehandling. Det är Moderaternas linje. Långt borta är de öppna hjärtana. Så långt borta att Fredrik Reinfeldts talskrivare och numera ledarskribent på oberoende liberala Sydsvenskan skäms över tonen i partiet hon arbetade för, partiet som konsekvent byter ordet fly mot migrera.

”Som om syrier och afghaner vore helt vanliga expats som likt svenskar som flyttar till den spanska solkusten bara har tröttnat på vardagen hemma.” 20 år har snart gått sedan det uppmärksammade valstugereportaget i SVT:s Uppdrag granskning. Det som slog ned som en bomb i Moderaterna bara dagar före valet när flera representanter för partiet i valstugorna visade sig vara betydligt mer rasistiska än vad partiprogrammet erkände. En kommunfullmäktigeledamot i Kristianstad fick avgå när hans uttalande om att ”muslimer är duktiga på att föda barn och utnyttja vårt system” fastnade på film. Nu är samma uttalande godkänd riskdagspolitik.

”Vi vet dessutom att många utlandsfödda försörjer sig genom att stapla bidrag på varandra”, skriver Rebecca Weidmo Uvell öppet under rubriken ”Flerbarnstillägget och utlandsfödda”. Nu är det ingen som utesluts. Nu väljer partiledningen att kopiera och klistra in i sina egna programförklaringar.

Alla som som inte är ljushåriga misstänkliggörs. Du ska anpassas, in i den svenska formen, men utan svenska rättigheter. Du ska hitta jobb och lära dig svenska samtidigt som rätt till försörjningsstöd, etableringstillägg och andra bidrag ska tas bort. Du ska svältas in i assimilering.

Maria Malmer Stenergard delar en reaktion på sitt eget utspel från Dana Poukomeylian: ”Mina föräldrar kom till Sverige från Iran när de var 20. De har aldrig återvänt. Inte för semester, inte för någons bröllop, inte ens för min skull. ’Dana, man flyttar inte till en demokrati för att ta semester i en diktatur.’”

Moderater kan dock glatt semestra vidare i diktaturer som Dubai och Thailand (om du inte råkar vara både utlandsfödd och moderat då) utan att viljan att leva i en demokrati ifrågasätts. Faktum är själva demokratin är i gungning. Moderaterna blir Sverigedemokraterna och har Kristdemokraterna och nu även Liberalerna i ibland ett halvt steg före ibland ett halv steg efter i den här kapplöpningen mot avgrunden.

Hur demokratiskt blir ett land som ska bygga på misstro mot ”främlingen”?

Hur demokratiskt blir ett land där valstugornas smygrasism har blivit allmängods?

ULRIKA LINDAHL
………….

Skälet till anmälan: det är djupt kränkande och förtal att ETC och Ulrika Lindaho kallar mig främlingsfientlig.

Jag har dessutom inte fått bemöta kritiken och då bryter ETC mot de pressetiska reglerna. Att ETC hängt ut mig i en ledare och inte en nyhetsartikel gör inte att de har frikort från de pressetiska reglerna. Jag har inte fått något tillfälle att bemöta och jag får inte replik. De har dessutom faktafel – de påstår att 9 av 10 blogginlägg handlar om flyktingar. Jag har skrivit 1600 blogginlägg. Att 990 av de skulle handla om flyktingar är absurt, kanske handlar ett tiotal om just flyktingar. Jag skriver framför allt om helt andra frågor på min blogg, där slöseri med skatt, arbetarrörelsen, miljörörelsen, arbetsmarknad och företag är i fokus.

Här är meningen jag anmäler: ”Rebecca Wedmo Uvells populistiska vevande och främlingsfientlighet bedöms nu vara regeringsduglig politik.”

Klart och tydligt kallar hon mig främlingsfientlig. Rasist med andra ord. Det är förtal. Utan några andra belägg än en debattartikel i Expressen där jag sakligt argumenterar för min ståndpunkt att Migrationsverket borde granska skälen för uppehållstillstånd om man åkt tillbaka till landet man fått skydd ifrån. svepande formuleringar om min blogg som inte stämmer och utan att presentera några som helst belägg.

Ska tidningar som uppbär presstöd och påstår sig leva efter de pressetiska reglerna ostraffat få hänga ut mig så här?

Det vill jag att Medieombudsmannen ska ta ställning till nu.

……..

Vill du se mig i riksdagen? Kryssa mig i provvalet 11-17 oktober för medlemmarna i Moderaterna i Stockholms stad. 

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!