Search
Close this search box.

Garantipensionen och utlandsfödda

Jag fortsätter min granskninga av välfärden med garantipensionen, eftersom regeringens valfläsk presenteras i strid ström. Garantipension är den lägsta formen av pension. Det är en grundnivå du får om du haft låg eller ingen inkomst.  Du måste ha bott minst 40 år i Sverige för att få den. Då kan ju tro att den här regeln gäller alla men icke.  Om du är asylmigrant har du, såklart, fått undantag av sossarna. Eftersom de utgör deras största väljargrupp idag. Så ingen som kommit hit som asylmigrant oavsett när du kom kommer gå miste om garantipensionen. De har undantag.  Idag pumpar malliga sossar ut valfläsket online. De har "stärkt pensionerna" heter det. I själva verket har de gjort ännu mindre lönsamt...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon