Sök
Stäng denna sökruta.

Överrepresentationen av utlandsfödda

Jag fortsätter att kolla på hur utbetalningarna i en del av välfärden fördelas sig på utlandsfödda respektive svenskfödda. För överrepresentativitet är intressant. Det finns stor sådan vad gäller mottagare av flerbarnstillägg och barnbidrag.  Idag är 19,7 % av befolkningen födda utanför Sverige. Här ingår givetvis också massa arbetskraftsinvandrare, folk från våra nordiska grannar, från EU och folk som studerar. Även adopterade ingår.  Med tanke på hur trubbigt utlandsfödd är i statistiken skulle man vilja att man särskiljer folk som är här pga asyl och resten. Du har som EU-medborgare inte rätt till välfärden omgående men det har migranter. Men nu är det siffran 19,7 % vi får förhålla oss till.  Sjukersättning är ett bidrag du får från staten om...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon