Sök
Stäng denna sökruta.

Pension för utlandsfödda

Socialdemokraterna, framför allt Ardalan Shekarabi, har länge fört någon slags kampanj mot sig själva vad gäller pensionerna.  Principen för pensionssystemet är att reglerna bestäms tillsammans med övriga partier i pensionsgruppen, och att man betalar in pension på sin lön. Man betalar in till systemet för att sedan kunna plocka ut när man fyllt 65 år, varav en del är premiepension. Som man själv kan placera om man vill.  Men grunden är att du alltså ska jobba först ett helt arbetsliv. För att sedan kunna vara pensionär.  Vad händer då när Sverige inte bara tar emot 2 miljoner utlandsfödda, de flesta har kommit från 1990 och framåt? När färre och färre som kommer ens jobbar alls, få som arbetar gör...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon