Sök
Stäng denna sökruta.

Mansöverskottet

I farvattnet av Löfven efterlängtade aviserade avgång har ännu en tröttsam "det måste bli en kvinna"-debatt som bekant blossat upp och var och varannan dag skrivs det om glastak och hur o-feministiskt det är att inte vi haft en statsminister med bröst än. Och efter talibanernas övertagande kräver nu feminister att Sverige ska ta emot feminister och kvinnorättskämpar särskilt.  Men feminismen är i totalt avsaknad när det gäller ett aktuellt problem - mansöverskottet. Jag skrev tidigt om det här växande problemet när jag var krönikör i Dagens Samhälle 2015. Ändå har frågan inte fått fäste trots att det i allra högsta grad borde vara i centrum av jämställdhetsdebatten.  Varje år föds 106 pojkar mot 100 flickor. Det har alltid...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon