Sossarna smörjer sin största väljargrupp

Nu börjar valfläsket. Så har sossar alltid jobbat nämligen. De sparar alltid en massa bidragshöjningar etc till valåret för att muta sig till så många röster de kan. 

Idag aviserade Magdalena Andersson att de i kommande budget, som alltså inte ännu är förhandlat med C eller V och som därför idag inte kommer gå igenom, att OM den går igenom vill hon höja bidragen. Genom att sänka skatten. 

Ni läste rätt. 

……………………………………………………………………………………………

Jag har precis som många drabbats ekonomiskt av pandemin och genom att stödja mitt poddprojekt om kommunism stödjer ni hela min verksamhet. Var med och backa min Kickstarter. Förra gången tog min planerade medförfattare 150 000 kronor och drog och lämnade mig med hela boken och hela kostnaden så jag gick back. 

Backa mitt valprojekt att valrörelsen också ska handla om vänsterns smutsiga historia här.

………………………………………………………………………………………………..

 

De går till val på skattesänkningar. Och inte bara för folk som arbetar. Nix. Utan deras största väljargrupp bidragstagarna ska få höjda bidrag, genom att man sänker skatten på pengar folk får av oss som jobbar. 

110 kronor mer får vi som arbetar behålla av vår lön om budgeten går igenom. Fyra chipspåsar per månad, för att använda en populär liknelse. Eller en capricciosa utan fanta, enligt den store ekonomen Henrik Schyffert. 

10 miljarder kostar detta första valfläsk. 

Men det lär ju komma mer. Många väljargrupper som övertygas med pengar om att rösta på S. 

Och tittar man på SCBs Partisympatiundersökning så får man svaret på sossarnas vilja att höja bidragen trots att vi har snart en miljon som går på bidrag. Eller förmodligen just på grund av det. 

För det stavas ”socialdemokratiska kärnväljare”. Arbetarpartiet har blivit bidragspartiet. Nedan ser ni tabellen för inkomst, den längst till höger är Socialdemokraterna. Ju högre inkomst desto lägre sympatier, sossarna har största stödet bland folk som tjänar 0 till 40 % av medianinkomsten. 

Kombinera det med att den överväldigande majoriteten av de med utländsk bakgrund väljer just sossarna och att nästan 40 % av de icke sysselsatta också gör det och du har skälet varför Socialdemokraterna nu höjer bidragen. 

Utlandsfödda bidragstagare i förorterna utgör nämligen deras största bas idag. 

Det är bara att ta valfritt getto, som de ”utsatta förorterna” borde kallas och se hur många som röstade på just S i förra valet. 

Undrar vad sossarnas nästa valfläsk av de 74 miljarder de redan sagt att de ska ösa ut med lånade pengar kommer bli?

Höjda bidrag förmodligen. Igen. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!