Vad kör en Miljöpartist?

Kommer ni ihåg när vi fick veta att Isabella Lövins man kör omkring i en stor gammal pick-up och hon försvarade det med att ”han kör stora stenar”? Det var SVT som granskade vad miljöpartisterna och deras män/fruar kör. 

Men nu var det länge sedan. Och nu vill Miljöpartiet förbjuda alla fossila bränslen. Med andra ord, gas, bensin och diesel. 

Jag har roat mig med att kolla upp Miljöpartiets riksdagsledamöters fordonsinnehav. För hur ska vi kunna överleva jordens undergång 2030 om inte miljöpartisterna visar vägen med sina egna liv?

Jag utgår från att partiet som kräver förbud mot alla bensin- och dieselbilar inte kör några sådana. Vad tror ni?

Karolina Skoglund skulle nog hellre dö än köra en bil, hon är ju en cykelfundamentalist. Märta Stenevi och hennes man har inte heller någon bil registrerad. Annika Hirvonen bor i Sundbyberg, få unga i stan behöver ens bil. 

Men Öckerös vattenmelon-sosse Niklas Attefjord köpte ny bil 2019. En el-bil tänker ni. Nix. En diesel. En Kia. Attefjord vill alltså utplåna jorden med sitt fossilberoende. 

 

Emma Berginger lever ihop med Fredrik Toreblad, som av en händelse också äger just en Kia Ceed. En diesel, med lite starkare motor än Attefjord till och med. Fast den drar lite mindre. Även Berginger vill alltså att jorden ska gå under. 

 

Elisabeth Falkhaven kör inte heller en elbild utan en gammal hybrid, en som går att köra på etanol. Men är inte särskilt bränsleeffektiv alls. Och som sina kollegor är hon också en fossilberoende som skiter i uppvärmningen. 

Camilla Hansén har inte heller hon en elbil utan eldar glatt fossilt som om det inte fanns någon morgondag. Fast det finns det i och för sig inte eftersom jorden kommer gå under 2030. Bilen står på hennes man. 

Amanda Palmstierna köpte 2020 en helt ny bil. Som drivs på biogas. 

Miljöpartiet är landets minsta riksdagsgrupp med ett minimum av ledamöter. Drygt 4 % gav dem 16 platser i riksdagen, av 349 stolar. Av de 25 % som ens äger en bil kör ingen elbil. Är inte det väntat?

De kan alltså inte ens ställa krav på sin egen riksdagsgrupp samtidigt som de kräver att hela landets 10 miljoner invånare ska skrota sina bensin- och dieselbilar.

…………………..

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!