Märta Stenevi och bilarna

Jag hittade först inga bilar på Märta Stenevi men en läsare som bor i närheten av henne skrev att det finns visst bilar, de står på hennes makes bolag. 

Och där hittade jag såklart flera bilar. 

Ingen pick-up som kör tunga stenar dock men några andra bilar. 

Maken Peter Johnsson äger flera företag som sysslar med kommunikation. Hans ena bolag, som han också är VD för heter Value not Noise och bolaget äger tre bilar. 

Samtliga bilar är BMW och alla tre är bensin respektive två diesel. Inga miljöbilar alltså och inga vare sig laddhybrider eller el-bilar. Bilarna är också nya och BMW är det inte alla företag som köper då det betraktas som ett lyxmärke av många. Men givetvis tycker jag att även Märta Stenevis make ska unna sig en bra bil som företagare. Det är bara det att hans fru inte tycker det. Och vill förbjuda alla andra att köra dem. 

 

BMW 340L Xdrive köpte bolaget ny. Den starkaste motorn, en rejäl bensinsslukare och vad kvällstidningarna skulle kalla en lyxbil med ett grundpris idag på 670 000 kronor, och uppåt.  

En stekig bil helt enkelt. En köra fort-bil, med bensin.  Och utan att ens köra stora stenar i den. 

 

 

2018, när Stenevi var okänd för allmänheten utanför Malmö då hon var miljöpartistiskt kommunalråd, skrev hon en rejäl dräpa just mot dieselbilar. 

Just diesel var det värsta hon kunde tänka sig. 2017 kunde hon tänka sig att helt förbjuda samtliga dieselbilar i centrala Malmö. 

Alldeles nyss gick Lyxpopulisterna MP ut och ”krävde en klimatdebatt” trots att de vägrat tidigare när Moderaterna föreslår en. Och Stenevi gick återigen ut och sa att hon vill förbjuda bilar, den här gången alla fossildrivna. 

Hon kan inte förmå sin egen man att inte köpa bensin och diesel men vill förbjuda ett helt lands fordonsflotta. 

…….

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

 

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!