Klimathetsarna laddar upp

Idag kan man höra Greta Thunberg i en liten film på Expressen. För givetvis vill de har PR nu inför att de tröttsamma ”skolstrejkerna” som varken är en strejk eller på skoltid, ska återupptas till samlad medias förtjusning. Skolstrejk för klimatet leds heller inte längre av ett barn ens eftersom Thunberg är 18 år och därmed vuxen i lagens ögon. Hon får nu rösta, ska deklarera och skulle få köra bil om hon inte vore emot just bilar. 

Och eftersom alarmist-rörelser är bra på att ta till vara folks oro har de bytt spår kommunikativt delvis. Nu varnar de om förestående pandemier om man inte genast gör som de säger – ett nytt ekonomiskt system (socialism), expropriering av folks tillgångar (skog, mark och förbud för hela branscher), en värld helt utan plast eftersom de vill förbjuda olja, en värld utan resor eftersom de vill ta bort flyget. Och så vidare. 

Tyvärr får de inte redovisa vad de vill politiskt så ofta eftersom journalisterna är så nöjda med att vara megafoner. 

Greta Thunberg varnar för pandemier och påstår att de på grund av klimatet kommer bli vanligare. 

Det Greta Thunberg säger är att majoriteten av alla virussjukdomar alltid kommit från djur. Inte bara nya sjukdomar utan framför allt i den gamla världen, då betydligt fler människor dog av allt möjligt. 

Här är en av många forskningsstudier som fastslår just det. 

”The majority of all human infectious diseases and pandemics have originated through the cross-species transmission of microorganism from animals to humans, overwhelmingly in the Old World.”

Faktum är att trots skrämselförsöket så har det aldrig dött så få människor i världen som just idag, hittills alltså.

En pytteliten uppgång på grund av Covid  har vi haft en stadig och brant nedgång i mortalitet globalt sedan 1950 som ni kan se på det här diagrammet. Allt enligt forskningen. 

 

 

En historisk påminnelse också kan vara att den värsta pandemin någonsin globalt, böldpesten, togs med av just råttor. Via resande, de spreds via skeppen. Och där har vi den största förklaringen till att vi haft fler pandemier senaste decennierna – resande och handel. En global värld som gjort just den här sjunkande mortaliteten.

Men så här är det ju jämt. Miljöaktivister får bre ut sig i media, prata om forskning och ingen ställer några rimliga frågor eller avkräver mer detaljer än ”forskningen säger”.

Som alla vi som läser en hel del, bland annat forskning, vet så säger just den meningen absolut ingenting. Det tycker inte ens forskare. För det finns en massa forskning som bevisar A och även B och där i diskussionen däremellan, avvägningar och att bevisa och motbevisa gamla sanningar och teser som forskningen rör sig. 

Nu har miljöaktivisterna ändå haft lite otur att just som media höll på gå i någon slags kollektiv extas kom pandemin och stängde mediefönstret. Och under tiden tog de gängkriminella och sedan talibanerna över allt syre i debatten. Men det hindrar ju inte dem från att göra allt de kan för att mobilisera och det gör de. 

Som pajasarna i Extinction Rebellion, som beklämmande nog inte bara består av olika tonåringar med brinnande hjärta och en röda-vita-roseninställning till livet där allt är antingen rätt eller fel. Utan en hel del är även deras föräldrar. Medelålders som jag som av någon oklar anledning, kanske just för att de har större barn och själva dödsångest, kanaliserat detta till en i alla avseenden i den politiska ålderns höst igång-startad tonårsaktivism. 

Tyvärr har XR valt den vanliga vänsteraktivistmetoden olagliga aktioner. Som de kallar civil olydnad när det alltså handlar om att strunta i gällande lagar och regler, som att söka tillstånd för demonstrationer eller blockera infrastruktur. 

 

Den 24 september vill ”strejkarna” strejka igen. Just nu är en massa XR-aktivister från Sverige på väg till Norge för att förstöra Oslos trafiksystem. Helt öppet. 

Frågan är – vad kommer polisen göra åt det i Stockholm om de, som är troligt, den 24 september kommer ställa till med samma sak här? Blockera broar, kedja fast sig på saker, lägga sig i vägen för bussar och bilar etc. Saker som. alltså är olagliga. För ofta har tyvärr poliser när idioterna i XR betett sig så här inte gjort mycket alls i många städer. 

 

De har till och med tänkt att ha en slags fest på gatan när de blockerar den för alla andra. När samma slags gäng men med ett annat namn och syfte – Reclaim the streets (som var öppna med att avskaffa kapitalism var det enda de ville) – gjorde samma sak kom åtminstone ridande polisen och kravallpolis och upplöste spektaklet. 

Att lägga sig på gatan och vägra flytta på sig är inte vare sig fredligare eller rimligare än valfri annan vänsteridiot-aktion nämligen. Dessutom är det lika förbjudet nu som i juli när anti-vaxxarna samlades i city och där upplöste polisen demonstrationen rätt snabbt. 

Tyvärr får nog Stockholm förbereda sig på kaos är jag rädd, jag har rätt litet hopp till att myndigheter kommer efterleva lagen här eftersom ”de vill väl”. 

…….

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!