Rasismen i vården – en sossetrollning?

Mycket lägligt. Så tänkte jag direkt när DN publicerade sin, vid närmare granskning inte alls så genomarbetade ”granskning” av en påstådd rasism inom vården. Där de lajvade patienter som skulle välja husläkare och uttryckligen sa att de ville ha en svensk. 

Sossarna har stora problem och det är ett år före valet. Fokus på rasism och på välfärd, inte minst vinst i välfärden, är vad de sliter som djur för när kulorna viner i svenska städer och små barn kommer i vägen, när trappuppgångar sprängs och kriminaliteten sprider sig i accelererande hastighet. 

Om ni trodde DN var först tror ni fel. Först var statliga mediebolaget SVT i Gävleborg och allra först verkar den här kvinnan ha varit – Marwa Karim. 

SVT Gävleborg publicerade den här artikeln den 15 juli. 

Jag kände direkt igen namnet. Hon är socialdemokrat och var tidigare aktiv i SSU Gävle, när hon hamnade i blåsväder för att hon hatade män 2016, som SSU fick ta avstånd från. Hon har även varit kampanjchef för SSU.

 

Artikeln som drog igång allt skrevs av en Neda Ameli, som sedan skrev fler artiklar med fokus på Gävleborg. Sedan gjorde DN sin ”granskning”. 

Hon började sin ”granskning” redan i april, det var väl då hon fick napp hos sossen Karim. Men då visste hon uppenbarligen inte vad vinkeln på artikeln skulle vara för nedan ser man ju att hon fiskar i lite olika ämnen. Osäker på arbetsplatsen vad gäller sjukdom, rasism mot specifikt asiater, rasism generellt. 

Men journalisten Neda Ameli har förstås inte varit journalist jämt, innan dess hade hon en vanlig bakgrund för att jobba på SVT – vänsteraktivist. Och för ungefär fem minuter sedan. Den 16 december 2019 var hon med i debattinlägg på SVT Opinion som grundare av Uppsala Gäris, som liksom sin namne Street Gäris är en vänsterorganisation. 

 

I SVT Gävleborgs Facebook-flöde efter artiklarna hittade en Twittrare den här kommentaren, som verkar vara borta nu när jag kollade men jag sparade bilden jag såg online. Där statlig media läxar upp de som betalar deras löner att vita personer inte kan drabbas av rasism. 

När man läser det flödet ser man knappt en person som håller med utan bara folk som ifrågasätter att ens SVT Gävleborg lyckats bevisa ATT det finns ett problem, andra som framhåller att folk generellt blir otrevligt bemötta just i Gävle på sjukhuset där. Och de kan vid en rak fråga inte heller belägga det utan hänvisar till ett aktivist-upprop i media samt att Göteborg blivit fällda i DO. Och att sossen Karim påstår saker i den första artikeln då. 

 

Exemplet i första kommentaren rörde patienterna Andrea och Laura som ansåg att det var rasism att sjuksköterskan tyckte att de skulle vända sig till en annan del av sjukhuset. Herregud vilket övergrepp ändå, att hänvisa folk som kommit fel till rätt ställe. Där hon alltså fick hjälp så sjuksköterskan hjälpte dem. Genom att visa dem rätt. 

Jag känner igen namnet Marwa Karin av en annan anledning – när ett AFA-troll tyckte att jag hade mördat barnen i Trollhättan så var hon en av de som offentlig gillade det. Så jag skrev ett inlägg 2015 om det. 

Men eftersom det här passar regeringen som handen i handsken var Hallengren direkt ute i somras och skulle ”kalla till sig” företag och regioner. 

Bästa som kunde hända en desperat sosse-regering som sitter med otroligt dåliga odds inför valet 2022. Läglig slump ändå.

Inte heller Dagens Nyheter bevisade någon rasism, som jag gick igenom i inlägget i somras. 

Sossarna är experter på att trolla så här och de har många vänsteraktivister som sympatiserar med samma frågor som bland annat jobbar i media. Det är väl det enda jag kan säga här. 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!