Sök
Stäng denna sökruta.

Nej, Afghanistans sak är inte vår

I media och i debatten låter det som om det enda som står mellan talibanernas skräckvälde och frihet är lilla Sverige.  Som ligger 5 679 km bort (min lägenhet till Kabul med bil). På kartan ser ni exakt hur långt bort Afghanistan ligger. Och inte minst hur otroligt många länder som ligger närmare, inklusive Kina och Ryssland. Men också rika länder i mellanöstern som Saudiarabien. Som ju ligger motsvarande ett stenkast bort.  Det låter också som om det är en nyhet att just afghaner flyr eller att Afghanistan är det enda, och det värsta, stället i världen.  Ändå läser man knappt en rad om det som många internationella organisationer klassar som den konflikt som orsakat mest mänskligt lidande just...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon