Fokus på målet, Pride

Vi har väldigt mycket att vara stolta över vad gäller homosexuellas rättigheter i Sverige. Här är toleransen verklig. Homosexuella får gifta sig, skaffa barn och att vara homofob är ett kulturellt tabu som inte ses med blida ögon. 

Vi behöver inga genuspedagoger som lär våra små barn på förskolor att älska vem man vill är självklart, det lär föräldrarna barnen idag. Våra söner är trots brist på genusflamsare helt självklara med det, och vi har vännerna Markus och Tomas och deras tvillingar som det bokstavliga exemplet i deras liv. Det är helt okomplicerat. 

Men det är som med feminismen. Om många av målen uppnåtts kommer de personer, som även utgör en egen bransch, börja negligera framgångarna. För om mycket är bra  finns mindre kvar att kämpa för. Och kämpandet innebär för vissa statlig finansiering. Försörjning, av andra att få jobba med sin hobby.

Det är nog det jag tycker sämst om med Pride-veckan, tävlan i att spela ner framgångarna. Tåget genom staden handlar om stolthet och där är glädjen och framgångarna i centrum. Men mycket resten av veckan, framför allt den mediala bilden, handlar tyvärr om motsatsen – olika intressen inom HBTQ tävlar om att negligera att bögar och flator i Sverige lever i ett av världens bästa länder. Och man stöter medvetet bort alla som är höger. 

Andra saker man också tyvärr negligerar för att Pride-veckan arrangeras av en organisation som inte opolitisk alls och inte sällan helt vänsterdominerad, är vilka länder i världen som verkligen är värst. Svaret är inte Ungern. Och hur en stor invandring från dessa länder påverkar homofobin i EU och Sverige. 

Här ser ni kartan över homosexuellas rättigheter globalt. 

En bättre karta visar länder där det är förbjudet att vara homosexuell, mörkrött betyder dödsstraff. Notera att alla länder därifrån våra största invandrargrupper kommer ifrån ligger i det området. Irak, Iran, Syrien, Eritrea, Somalia, Afghanistan. Det senare anses vara ett av världens värsta länder att leva som homosexuell i. 

När man flyr eller migrerar tar alla människor med sig sina värderingar, sin kultur, sin religion. Så det som händer när ett land som Sverige, ett av världens mest toleranta länder, tar emot hundratusentals migranter från områden där hat mot homosexuella inte bara är accepterad utan det är lagligt sanktionerat är att homofobin växer. I islam är homosexualitet förbjudet och bögar får stenas eller kastas ner från hustak. Även i Sverige sker det gång på gång avslöjanden att hat mot homosexuella förs i svenska moskéer runt om i landet.

Då är det lätt att ställa frågan – när har Pride-veckan ett seminarium om hatet mot homosexuella i svenska moskéer? När pratar man om den växande homofobin i Europa som inte alls orkestreras från katoliker i Ungern utan från alla de miljoner med migrerade muslimer som bor runt om i EU?

I en uppmärksammad undersökning i Storbritannien 2016 bland landets muslimska befolkning konstaterades att hälften av muslimerna där tyckte att homosexualitet skulle vara olagligt. Trots att många identifierade sig starkt även med Storbritannien. 

Givetvis skulle en sådan undersökning inte skilja sig positivt från britterna, det skulle vara minst lika illa här bland landets befolkning av invandrade muslimer. I samma undersökning ville 23 % av muslimerna införa sharia och nästan hälften tyckte att kvinnorna alltid skulle lyda sina män. 

Människor som alltså lever i fred och frihet i ett EU-land nära oss, människor som kanske bott där länge tycker så här. Trots det. 

Det här är vad folk som identifierar sig till höger har svårt med vad gäller Pride-veckan. Hyckleriet.

Att ett så bra event i grunden, att hylla kärleken, sedan länge är så marinerat i vänsterfloskler att de är oförmögna att ta sig an homo-communityns aktuella gemensamma problem. 

Det är nämligen fakta att ökar man befolkningen med människor med homofobi kommer homofobin att öka i samhället. Ändå ska vi låtsas som att ”hatet från rasister” mot just gay, hur nu detta ska anses ha någon ideologisk koppling mer än just till de hundra eller så som är uttalade nazister, är det växande problemet. Får jag för övrigt påminna om att Fidel Castro i alla år buntade ihop alla bögar han kunde hitta och spärrade in i koncentrationsläger? Att Stalin är den person som i kommunismens namn mördat flest bögar utan jämförelse med någon annan massmördare? Kommunismens är de ideologi som även har flest mördade bögar på sitt CV. 

Men Alice Bah Kuhnke kunde ändå inte motstå frestelsen att avskyvärt nog både förstöra något så fint uppdrag som invigningstala på Pride. 

Det blev istället SD-paj. Och i farten vill hon kleta ner oss Moderater. För det är ju vi som fikar med Jimmie Åkesson. 

Trots att ingenting i SDs partiprogram eller bland deras företrädare finns något som helst mot homosexuella. Att Sölvesborgs kommun väljer att inte framför kommunhuset flagga annat än kommunens flagga och Sverige-flaggan kvalar liksom inte till kategorin ”vilja knacka bög”. 

Skamligt, Bah Kuhnke. 

Tänk om du och Pride vågade lyfta de verkliga problemen för bögar och lesbiska och alla andra i HBTQ-gruppen? Och några av dem är just att homohatet växer i EU och det växer i Sverige på grund av invandrare från länder och religioner där detta är en stor del. Det är inte det enda problemet folk har i Sverige som är homo men det är alltså ETT av de aktuella problemen för alla gay i hela Europa. 

Tystnad. Är vad Pride erbjuder här. 

Jag hylla gärna kärleken och rätten att älska vem du vill och går gärna i tåget. Men det utesluter inte kritik mot Pride som event heller eller vänsterns fullständiga oförmåga att vara rakryggade när det verkligen gäller. Istället kröker de rygg och låter hatet växa i våra förorter, i deras moskéer, även i Löfvens ungdomsförbund SSU och bland annat SSU Skåne finns en av partiledningen tyvärr såväl accepterad som sanktionerad homofobi jämte med antisemitismen. Man gjorde noll och ingenting när utlandsfödda ungsossar gapade på möten om bögar och judar. Framtidens sossar. 

Så vifta med regnbågsflaggan blir bara en ytlig markering om man inte orkar och vågar ta tag i alla problem homosexuella har idag. 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!