Sök
Stäng denna sökruta.

Opinionsbildare = expert i cementkrisen

Man ska alltid vara källkritisk och tyvärr händer det alldeles för ofta att media upphöjer en opinionsbildare till expert, inte sällan just för att han en forskartitel.  Hans Christer Lööf. Så heter mannen som just nu får leka expert på cement. Trots att han är professor i nationalekonomi och kan ingenting om cement. Vet ni varför? För att Lööf är uppburen av miljörörelsen som "expert" tack vare sin fina titel. I själva verket är herr Lööf ett slags vetenskaps-alibi för grupper som Bevara Ojnare-skogen, Naturskyddsföreningen och Miljöpartiet, of course.  Redan 2012 skrev samma Hans Lööf en artikel i Svenska Dagbladet mot kalkbrytningen på Gotland.  Enligt uppgift från före detta kollegor på KTH har Lööf även ett helt privat skäl...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon