Sök
Stäng denna sökruta.

SVT och kolonialismen

Hur var det nu med att inte bara ta upp ett enda perspektiv, SVT? Men att okritiskt publicera opinion förklädd till nyheter är tyvärr något som regelbundet sker mellan SVTs fingrar. Idag ligger en uppmärksammad artikel om att allt fler bleker sin hud.  "Att göra våld på sig själv med kemiska medel och ibland fräta bort ens grupptillhörighet, legitimerar och upprätthåller rådande maktordning som bygger på vithetsnormen. En hierarki där de priviligierade är vita rika män." Vi kan börja med sakfrågan, det svenska perspektivet han anför att det skulle handla om "minoritetsstress". Nu vet inte jag om han är bekant med att svenskar just är en minoritet globalt, medan folkgrupper som indier, kineser, araber och svarta alltså dominerar. Vi...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon