Aftonbladet böjer sanningen, igen


Aftonbladets drev mot friskolor började med Engelska skolan och här påstod de att Skolinspektionen letat efter Engelska skolans ägare i månader. I en otroligt spekulativ artikel som de själva kallar granskning far Aftonbladet med halvsanningar, vinklade citat och konstiga paralleller för att sätta bilden är oegentligheter. 

Som det fullständigt irrelevanta att ett riskkapitalbolag tidigare tjänat pengar på biltvättar. När ett riskkapitalbolag investerar i bolag är det enda viktiga hur bolaget sköts, och om det finns en potential att tjäna pengar genom att investera i det. Därför investerar givetvis den sortens bolag i alla möjliga branscher. Skola, biltvätt, cykelfabrik. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Du läser allt på min blogg och kan höra alla avsnitt av min podd gratis. Även jag har drabbats av lägre intäkter i år. Gillar du det du läser, stötta mig. Bli en Patreon – välj valfri summa från 9 kronor per månad och ingen bindningstid.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Men det stämmer givetvis inte. Jag har mailat Skolinspektionen själv. 

I själva verket har Skolinspektionen inte alls jagat några ägare. 

“Det är skolhuvudmannen som enligt lag har skyldighet att inkomma med information om ägar- och ledningskretsen, det innebär att vi inte “letar” ägare.”

Bakgrunden är ett nytt beslut regeringen fattade som trädde i kraft den 1 januari 2019 som skulle försvåra för att starta friskola genom ägarprövning, i grunden ett bra beslut att öka kontrollen på folk som driver skola. Men som så fort en skolas andelar säljs givetvis renderar en massa papper som ska in till Skolinspektionen. Här är förklaringen till det som Aftonbladet utmålar som “jagande” från Skolinspektionen. 

När jag ber dem förtydliga kan ni själva se att Skolinspektionen är helt främmande för påståendet att de jagat Engelska skolan. 

Läser man i artikeln kan man också se att myndigheten försökte vara så tydliga de kunde åt de drevsökande journalisterna från Aftonbladet. 

“Det är heller inte helt lätt för skolhuvudmannen att veta vad vi efterfrågar”.

Det är också så att Skolinspektionen redan fått in de papper Aftonbladet drevar om, när vill såklart inte Aftonbladet berätta för läsare som ska få intrycket av mygel och hemska stora hemliga amerikanska bolag som vill stjäla skattepengar. Genom att 220 000 barn står i kö till landets mest populära skolkoncern. 

Tar man ner Engelska skolan vill valfrihetshatande socialister ta ner hela systemet. Med vilka metoder som helst ska man fälla den vita enhörningen. Det är bedrövligt tycker jag. 

………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 123 444 5847

3 kommentarer till Aftonbladet böjer sanningen, igen

 1. Hej Ulrika.
  Tack för ytterligare en trevlig o informativ artikel.

  Jag kan rekommendera följande föreläsning som jag tycker förklarar bakgrunden
  till varför exvis Ab o myndigheter funkar som dom gör.

  “Är samhället en sekt?
  //youtu.be/6n8y4FmVaeE

  Det är Susanne Björklund som föreläser.
  Kan verkligen rekommendera, en ögonöppnare!
  LeifB

 2. Östersundsposten med Linda Hedenljung i spetsen (kanske mest känd för hennes kampanjande mot ÖFK/Daniel Kindberg) har i en lång artikelserie kritiserat IES etablering i Östersund.
  Till och med att skolorna visade svaga resultat redan 2007, 13 år före IES etablering så är det friskolans fel.
  Skolorna i Östersund har under 23 års sossestyre inte renoverats alls så alla lokaler är utdömda, det leder till att barnen nu får lokalerna ersatta med baracker (på skolspråk heter det paviljong).
  Det som sker nu är att IES behöver ta ca 800 elever då de inte ryms i de kommunala skolorna pga. renoveringar som kommer pågå 5-8 år. De elever som är kvar i skolorna kommer behöva byta skola flera gånger fram till årskurs 9, inte heller tas det hänsyn eller finns någon logik med vilka stadsdelar de flyttas runt till.
  Vi som har valt lugn och ro för barnen med en skola som uppvisar goda resultat, där barnen får gå kvar fram till 9:e klass mobbas ut via ÖP:s mediakanaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap