Feminist Populist

Det är många som försöker plocka poäng på feminism. Annie Lööf ljuger friskt ihop sitt CV som feminist och sossar attackerar kristdemokrater för utseende och handväskor ena dagen för att skriva upprörda tweets om kvinnohat den andra. 

En av de som försöker plocka väljare på feminism är Annika Strandhäll, en av sossarnas enfant terrible i Twitter-universum. 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Du läser allt på min blogg och kan höra alla avsnitt av min podd gratis. Även jag har drabbats av lägre intäkter i år. Gillar du det du läser, stötta mig. Bli en Patreon – välj valfri summa från 9 kronor per månad och ingen bindningstid.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Det var nyligen debatt om kvinnor som mördas i nära relationer, ett angeläget problem givetvis men som tack och lov inte ökat. Givetvis ska den frågan debatteras, men när Annika Strandhäll försökte dra igång del två på den debatten härom dagen fick hon något så ovanligt som en granskning av media av sina påståenden. 

Fredrik Sjöshult på Expressen bestämde sig för att inte ta Strandhäll på orden och granskade varje fall enskilt och landade helt otippat i en annan slutsats än Strandhäll. För att de flesta inte visade sig vara mord. 

Kvinnan i Helsingborg var troligen inte mord och förundersökningen förväntas att läggas ner. Kvinnan i Staffanstorp avled med största sannolikhet inte på grund av ett brott. Kvinna i Södertälje dog sannolikt inte heller på grund av mord och förundersökningen förväntas att läggas ner. Kvinnan i Trollhättan dog inte heller av mord. 

I själva verket är Annika Strandhälls twittrande och Facebook-ande en slags reklamkampanj för den av Socialdemokraterna ägda ”tankesmedjan” Tiden (de tänker nämligen inga fria tankar där utan det partiet bestämt) nya Facebook-gruppen Kvinnofridsupproret. 

Det gick väl ut ett PM som vanligt från Sveavägen 68 att alla politrucker nu skulle göra PR för Tidens valkampanj i form av en till synes gräsrotsgrupp på Facebook i en fråga som engagerar i hopp om att bygga upp ännu en partistyrd kanal online. 

Man kan inte klandra dem för att de försöker vinna lite terräng online eftersom de varit så otroligt dåliga sedan 2014 då de la ner deras enskilt mest framgångsrika projekt Alliansfritt Sverige. 

Jag hoppas att granskningen av Strandhälls påstående inte var ett undantag utan att media tänker ägna sig betydligt mer åt sådant framöver. 

………………………

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 123 444 5847

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!