Skamlösheten på Bladet

Det är alltid roligt när en lobbyist anklagar andra för lobbyism. 

Anders Lindberg, sossarnas gyttejebrottare i debatten, förvånar i och för sig aldrig. Han är ju mannen som anklagat Timbro för att ansvara för Breiviks mord på 70 barn och att högern är en psykisk sjukdom. 

Nu är det Fastighetsägarna som är måltavla. Anders är upprörd och slår till med den största spelade förfäran han kan uppbåda – det känns för Anders som om han bor i en korrupt bananrepublik. En hemsk utveckling. 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Du läser allt på min blogg och kan höra alla avsnitt av min podd gratis. Även jag har drabbats av lägre intäkter i år. Gillar du det du läser, stötta mig. Bli en Patreon – välj valfri summa från 9 kronor per månad och ingen bindningstid.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

I feel you, Anders. 

Politiken slits sönder av Fastighetsägarna . De extremt välfinansierade. 

Hemskt att folk kan köpa sig inflytande. Odemokratiskt rent av. Så jag tänkte lista lista sådant för att hjälpa Anders i sin kamp mot bananrepublikens accelererande utbredning. Man vill ju att han kan sova gott om natten. 

  • LO ägde hela Aftonbladet men har idag bara kvar makten över Anders Lindbergs sida – LO utser den politiska redaktören. LO äger alltså Anders Lindbergs tankar kan man säga. Landets mäktigaste lobbyister. 
  • LO sitter också i Socialdemokraternas verkställande utskott, som styr partiet. Anders Lindbergs lobbyistarbetsgivare är alltså en del av ett politiskt parti. 
  • LO har därför alltid kunna beställa lagstiftning av sossar. Lagarna LAS och MBL är till exempel köpta för fackets pengar och arbetstid. 
  • LO hjälpte också Socialdemokraterna att bygga upp den egna underrättelsetjänst de hade på 50-talet när de åsiktsregistrerade folk på arbetsplatser – MER OM DET I NÄSTA VECKAS RADIO KAMRAT. 
  • När arbetskraftsinvandrare som min egen farfar, som kom från Italien sent 40-tal, kom från efter kriget och decennierna framåt fick till slut LO nog och krävde att Socialdemokraterna på 70-talet skulle smälla igen dörren i ansiktet på dem. Det gjorde det och gav dem veto mot varenda person som ville jobba, de sa nej. Det kallades arbetsmarknadsprövning och togs bort 2007 av Alliansen. 
  • Så länge du kommer hit och lever på bidrag är det okej, det är arbetande personer LO vill skicka ut = det är LO som anmält i princip varenda duktig person ni läst i tidningarna om till Migrationsverket. Så att den ena kompetenta efter den andra lämnat landet på grund av någon teknikalitet som en dags mindre semester eller missad semesterersättning 2 dagar. 
  • Hyresgästföreningen är också en köpt lobbyorganisation som fått lagstiftning. De fick för många decennier sedan garanterade intäkter av sossarna när de lagstiftade om hyresförhandlingsavgiften som alla i hyresrätt tvingas betala till HGF på 12 kronor per månad och person. Det handlar om 200 miljoner kronor som sossarna varje år genom lagen konfiskerat åt sina polare och gengäld arbetar Hyresgästföreningen för sossarna att bilda opinion. Inför varje val. Nu är de igång igen med ”marknadshyror”. Bluffen de körde förra valet. 

Har jag glömt något? Ja, just det. Bara LO pumpade in 100 miljoner kronor 2018 för att Socialdemokraterna skulle vinna valet så att de även denna mandatperiod kan köpa sig inflytande och det går ju kanon faktiskt. 

Jag håller med, Anders. 

Hemskt att man kan köpa inflytande i politiken. Och köpa dig och dina åsikter också. För du är också lobbyist, inte journalist. 

Höll nästan på att glömma Anders egen bakgrund i politiken. Han var ombudsman och kandiderade till riksdagen men det fick ett abrupt slut när media avslöjade att han sanktionerat och planerat att Fredrik Reinfelt av SSU skulle hängas ut som pedofil 2006. Då hade även sossarna spioner vars enda uppgift var att samla in skit om motståndarna. 

Läs allt om det i det här inlägget rån 2015.

….

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid
Swish: 0762096244

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!