Kvinnopengar

En av landets mest onödiga myndigheter är Jämställdhetsmyndigheten.

Ett konstruerat problem får sin lösning i en ny myndighet vars enda jobb är opinionsbildning. För vi har inget problem med fokus på genus och jämställdhet, det har ju politiker i generationer sett till. Varje företag utom de minsta måste göra jämställdhetsplaner, staten tvingar på jämställdhetsintegrering, dvs genus som lag, på universitet och högskolor och i statens alla verksamheter och var och varannan förskola anlitar kontroversiella genuspedadoger. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Du läser allt på min blogg och kan höra alla avsnitt av min podd gratis. Även jag har drabbats av lägre intäkter i år. Gillar du det du läser, stötta mig. Bli en Patreon – välj valfri summa från 9 kronor per månad och ingen bindningstid.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Jag är som ni vet starkt kritisk till mängden myndigheter vi har och skulle vilja slå ihop och lägga ner en rad. Först på min lista står Jämställdhetsmyndigheten som vi kan lägga ner rakt av utan att det skulle märkas. 

Varje år kostar detta spektakel 75 miljoner kronor. 

Så vad fan få vi för pengarna då?

Tja, förutom BARA kvinnor anställda får vi villkorat bidrag från staten att av de 75 miljoner kronorna ska 28 specifikt gå till ”kvinnors organisering”. Ser ni raden för mäns organisering? Inte jag heller. Ändå heter myndigheten inte Kvinnomyndigheten. Är inte det märkligt? I min bok betyder nämligen jämställdhet både män och kvinnor. 

I ledningen för myndigheten hittar vi en enda stackars Peter bland Lena, Berit och Gunilla. Otroligt jämställt ändå.

Så vad har vi då fått för våra 75 miljoner i år?

Organisationen som inte ens kan skydda asylsökande HBTQ-personer från att bli våldtagna av de som ska hjälpa dem, RFSU, har såklart fått pengar. 

752 000 kronor. Utöver alla andra bidrag de såklart fått av kranar som Arvsfonden och MUCF. 

De hänvisar till internationell forskning, för ett projekt i Sverige, vilket ju är slugt om man ska kunna vigga pengar. Men att vi i Sverige har obligatorisk sexualundervisning i skolan och är ett av världens mest uppkopplade länder verkar irrelevant i jakten på andra människors pengar. Så RFSU ska rikta sig till ”människor med autismspektrum” diagnoser för att de inte ska ”hämmas att uttrycka sexualitet”.

En förening som vill få fler kvinnor att programmera har också fått pengar. Vilket låter kanon. Om det inte vore för att just projektet de fått pengar för istället för att få fler kvinnor att utbilda sig till programmerare ska få IT-företag att anställda fler kvinnor. Hur nu det ska gå till när problemet alltså är bristen på kvinnliga programmerare.

Pink Programming är också listigt för att de nu får 752 000 för att utveckla en certifiering de sedan kan sälja. Där fick de skattebetalarna att betala utvecklingskostnaden. 

En förening som har något slags svart bälte i att få bidrag är Make Equal, som här hittat på ett projekt för ”samtycke i förskolan”. Alltså 1 – 5 åringar. De utvecklar inte riktigt närmare just här vad de menar med samtycke men allt jag vet om det begreppet är att det handlar om sex och kroppar. 

Vad tänker de att de ska lära våra bebisar i förskolan om det för 902 000 kronor? 

Vi vet att pedofiler söker sig till miljöer där barn är, och förskolan är ett av flera områden. Men sedan lång tid tillbaka har förskolor olika metoder för att säkerställa att tillgången på ensamtid med små barn stryps. Mina barn slutade förskola för länge sedan men deras förskola hade till exempel inga dörrar vare sig in till blöjrum och toaletter och inga dörrar på toaletterna där inne heller. Och ingen pedagog fick vara ensam där inne. 

Ett annat projekt som fått pengar, en halv miljon, ska fokusera på att vuxna människor som arbetar inom byggsektorn vill vara föräldralediga. 

Vi har redan tre kvoterade månader som inte kan överlåtas men eftersom vuxna människor inte kan avgöra vad som är bäst för dem krävs förstås ännu mer av sådant här.

Varför kan inte mångmiljonförbundet Byggnads betala sitt eget projekt är oklart. 

Jordens Vänner har fått 802 000 kronor för ett seriealbum. 

För att ”klimatpolitiken påverkas negativt av traditionellt maskulina normer.”

100 kronor på att det kommer finns minst en bild i seriealbumet där tjocka vita medelålders män kör stora bilar. Eftersom alla vet att köra bil är klassiskt manligt förtryck mot klimatet. 

……..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid
Swish: 123 444 5847

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!