Vilka äldreboenden, Dadgostar?

Idag gick Vänsterpartiets partiledare ut på Instagram i en rejäl bredsida mot Attendo och välfärdsföretag generellt.

Hon påstår att hon fått otroligt många mail från folk med berättelser om just Attendo äldreboenden. Och mycket allvarliga anklagelser.

Anställda som fått sparken för att de tyckt något. Helt olagligt givetvis. Enligt LAS får man inte säga upp någon på så lösa grunder och att dessutom kränka anställdas grundlagsskyddade yttrandefrihet är ytterligare ett brott.

Dadgostar hävdar också att folk mailat henne med berättelser om att äldre låsts in (!) pga personalbrist, fått fel mediciner och nerbajsade hela boenden. Otroligt allvarligt.

Så varför namnger inte Nooshi Dadgostar vilka äldreboenden detta gäller? Har hon polisanmält dem?

För sådana brott kan vem som helst polisanmäla.

Hon avslutar med Carema, som visade sig från start till slut vara fabricerat av Dagens Nyheter.

Min vädjan till Dadgostar är nu – ge mig namnen på de Attendo-boenden som anklagelserna gäller så ska JAG polisanmäla dem. Du kan maila mig namnen till

För boenden som låter äldre ligga i helt nerbajsade hem, låser in dem och ger dem fel medicin ska stängas.

Dessutom undrar jag varför fackförbundet Kommunal accepterat att deras medlemmar fått sparken pga något de tyckt? Det är förbjudet att sparka folk så och varje fall där det händer kommer bolaget förlora i Arbetsdomstolen.

Varför har facket inte agerat? Och om personerna fått sparken borde du ju träda fram i media. Direkt. Peka ut de boenden och chefer som finns där. Vad väntar folk på?

Jag emotser ditt mail, Dadgostar. Tillsammans tar vi kampen mot de oseriösa vårdgivarna. Okej,

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!