Den förmenta toleransen

Transaktivismen började som många saker bra men slutar tyvärr dåligt. För det som började med ett krav på att få vara sig själv och bli accepterad har nu övergått till något annat. 

Till förtryck av biologiska kvinnor faktiskt. För i sin jakt på tolerans har transaktivisterna blivit mer och mer aggressiva. Nu räcker det inte med att de har rätt att leva som de vill, kallas som de vill och inte minst ha de kroppar de vill. Det räcker inte med att de juridiskt får ändra kön och därmed fullt ut socialt leva som kvinnor. Nej, nu har lampan riktats på det som de inte aldrig kan bli – biologiska kvinnor. Eller som vi också kan kalla det, kvinnor. 

För att fysiskt vara kvinna är inte samma sak som att vara transkvinna och därmed omvandlat en tidigare manlig kropp till så mycket kvinna naturen och vetenskapen medger. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Du läser allt på min blogg och kan höra alla avsnitt av min podd gratis. Även jag har drabbats av lägre intäkter i år. Gillar du det du läser, stötta mig. Bli en Patreon – välj valfri summa från 9 kronor per månad och ingen bindningstid.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Att säga detta är inte som de påstår att vara transfobisk. Det är nonsens och bara ett sätt att undkomma debatt och kritik. 

Det börjar gå för långt, det har redan gått för långt. Och jag som är kvinna och därmed tillhör de 99 % eller så som även känner mig som kvinna börjar faktiskt bli rejält förolämpad. 

För 1177, den vårdguide som jag själv söker mig till när jag känner mig risig, tycker på allvar att man i vården inte längre ska kalla mig kvinna. 

”Undvik ordet kvinna”.

Ursäkta?

Jag är alltså kvinna, liksom hälften av landets befolkning. Att undvika att kalla mig kvinna upplever jag som väldigt kränkande. Vårdguiden fortsätter att gräva ner sig i hålet de trampat i för exemplen de ger är t ex graviditeter.  Tja, det är som vi vet bara kvinnor som kan föda barn…….

Och bara män kan få prostatacancer så en transkvinna kan alltså få prostatacancer eftersom hennes kropp inuti fortfarande är en mans kropp till stora delar. Prostatan är svår att opereras bort utan att t ex riskera inkontinens så transkvinnor har kvar den. 

Därför ska transkvinnor gå på kontroller av prostatan och de kommer inte kallas till screening av vare sig bröstcancer eller livmoderhalscancer. 

Och där sätter de ju fingret på en av många skillnader mellan kvinnor och transkvinnor – vi har biologiskt kvinnliga kroppar. Våra kroppar har saker som livmödrar, äggstockar och äggledare till exempel. När vi får en hjärtinfarkt får vi inte ont i armen som på film när män får hjärtinfark.

Vårdguiden tycker alltså att man inte ska skriva om oss. Om kvinnor. Och skälet är förstås att de få transkvinnor som finns i landet anses kunna bli kränkta över det. 

Måste man skriva kvinna har även Vårdguiden en ”disclaimer”.

Jag baxnar faktiskt över hur dumt detta är. Och jag kräver att mina skattepengar ska gå till något som inte är direkt vetenskapsvidrigt, för enligt vetenskapen och medicinen har vi alltså TVÅ olika kroppar för människor. En manlig och en kvinnlig. Det finns även de mycket ovanliga hermafroditerna som är lite av båda. 

Varför tycker skattefinansierade 1177 att det är okej att kränka halva befolkningen för att en handfull före detta män inte ska bli upprörda? 

Tack och lov har ännu inte hela vården tagit bort ordet kvinna. Som internetmedicin som beskriver just hjärtinfarkt. 

För är du kvinna biologiskt yttrar sig en vanlig saker som hjärtinfarkt atypiskt jämfört med män. Som ont i magen, yrsel, andnöd, trötthet etc. Får en transkvinna en hjärtinfarkt får hon det i ett hjärta som är en biologisk mans och hon kommer alltså i mycket större utsträckning få symptom som män har. 

En viktig del av feminismen har varit kampen just inom vården, att få bra förlossningsvård och att typiska kvinnosjukdomar ska upp-prioriteras. Som min egen kroniska sjukdom hypotyreos.

Att vi ska ha en jämlik vård där man inte missar att våra kroppar fungerar annorlunda än män, t ex vid just hjärtinfarkt. 

Transaktivismen har börjat förstöra för feminismen tyvärr. Det är dags att säga ifrån. 

………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid
Swish: 123 444 5847

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!