Teskedsorden ”out of business”

Idag berättade Altinget att Teskedsorden plötsligt gått i konkurs. Detta är en stiftelse så hur reglerna för konkurs ser ut vet inte jag, hur de skiljer sig men jag har begärt ut deras begäran om avregistrering. 

Jag gjorde i höstas en granskning av dem då de varit en synnerligen aktiv opinionsbildare i flera år och fått stora bidrag utbetalat. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Du läser allt på min blogg och kan höra alla avsnitt av min podd gratis. Även jag har drabbats av lägre intäkter i år. Gillar du det du läser, stötta mig. Bli en Patreon – välj valfri summa från 9 kronor per månad och ingen bindningstid.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bara från MUCF har de fått 8,5 miljoner skattepengar sedan 2011 och då har vi inte ens gått in på Arvsfonden. 

Jag kollade i höstas på deras ekonomi. Kolla deras intäkter. De har omsatt 7 miljoner per år sedan 2017.

De hade även 4 miljoner i eget kapital 2019. 

Inför pandemiåret har man fått 2,5 miljoner för verksamhet man inte behövt ha för MUCF har enligt mail där jag frågade begärt tillbaka en enda krona av föreningar som fått stöd för saker de inte genomfört. Alla föreningar som knaprar i sig våra skattepengar har alltså fått behålla projektpengar för projekt de haft noll kronor i kostnader för och inte genomfört. 

Ja, var har alla pengarna tagit vägen?

4 miljoner i eget kapital när pandemiåret började och 2,5 miljoner från MUCF man inte behövt betala tillbaka ger alltså 6,5 miljoner att bränna. 

Sedan kommer det intressanta i slutet av artikeln – de har raderat sin hemsida och alla sociala medierkonton. Bara så där. Rakt av. All historisk data är raderad. Ingen kan se vad de gjort, vilka som jobbat där. Nada. Borta. 

Märkliga svepskäl som att man vill ”hindra från att folk donerar pengar” ges trots att det bara är att ändra texten. Det luktar förskingring tycker jag. Eller något annat man vill dölja. 

Var är pengarna? Varför gömmer man nu allt?

Teskedsordern måste svara på frågorna för de har levt på våra pengar och vi som betalat har rätt att veta. Under tiden har jag begärt ut deras redovisning från projekt de fått pengar för av MUCF. 

Att lägga locket på så här snabbt antyder bara att det finns en hund begraven någonstans. Vi skattebetalare har redan betalat minst 8,5 miljoner för det här kalaset och har rätt att veta. 

Det här är ett utmärkt skäl varför jag som riksdagsledamot vill lägga ner MUCF och reformera hela bidragssystemet till föreningar. För att vi inte ska bli lurade på det här sättet igen. 

………….

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid
Swish: 123 444 5847

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!