SVT låter Hyresgästföreningen lobba

Here we go again. 

Statlig TV, som är del av vår jättelika Public Service för 8 miljarder i skatt per år, har tyvärr återigen låtit lobbyister från vänstern breda ut sig utan att informera tittarna och läsarna. 

På deras sajt kan man sedan igår läsa om stackars Mango som ”när som helst får flytta med sina katter”.

Han bor i andra hand någonstans i stan och ”när som helst” är ju en sanning med modifikation för han har ju ett kontrakt med uppsägningstid som han dessutom skrivit på och accepterat. Så 2 månader minst är standard. Men Mangos skräck är att tvingas flytta ”långt från stan”. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Du läser allt på min blogg och kan höra alla avsnitt av min podd gratis. Även jag har drabbats av lägre intäkter i år. Gillar du det du läser, stötta mig. Bli en Patreon – välj valfri summa från 9 kronor per månad och ingen bindningstid.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ändå bra för Mango att det visar sig att han är expert på just bostadsmarknaden, för letar man på LinkedIN efter honom dyker plötsligt den här meriten upp: han är styrelseordförande för lobbyföreningen Jagvillhabostad.nu

Och de har sedan starten tidigt 2000-tal betalats av Hyresgästföreningen, landets största lobbyorganisation för hyresrätter. De finansierar sig med 200 miljoner kronor av samtliga hyresgäster i landets pengar för de fick för länge sedan en gräddfil av kompisarna Socialdemokraterna – hyressättningsavgiften på 12 kronor per månad som även icke medlemmar tvingas betala till Hyresgästföreningen. 

Riksbyggen är för övrigt också en avknoppad del av sossarna och ingår i arbetarrörelsen. Så 2 av 2 sossepoäng och 100 lobbyistpoäng till Mango.

Grattis. 

Han måste som nyvald ordförande vara jättenöjd med genomslaget. Astroturfing är det bästa bostadslobbyn vet nämligen, att lajva vanliga bostadssökande och boende och låtsas som det regnar medan media går på det gång på gång. 

Till SVT: det vore klädsamt nu när ni återigen visat att ni inte klarar av uppdraget att vara objektiva i alla fall lägger in en rättelse i artikeln att Mango är lobbyist för Hyresgästföreningen. Tack på förhand. 

……..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid
Swish: 123 444 5847

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!