Gyttejebrottare Hultqvist

Man hade kanske kunnat tycka att en person som har en av de tyngsta ministermposterna som Försvarsminister också borde uppträda med klass men man kan inte sminka en gris, som Hultqvist så vackert själv uttryckte det i Agenda när han debatterade mot SD. 

Och den sminkade grisen har heller inga som helst problem att rulla runt i gyttjan.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Du läser allt på min blogg och kan höra alla avsnitt av min podd gratis. Även jag har drabbats av lägre intäkter i år. Gillar du det du läser, stötta mig. Bli en Patreon – välj valfri summa från 9 kronor per månad och ingen bindningstid.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

I en artikeln går han återigen till attack mot sina hatobjekt SD och Åkesson genom att jämföra honom med Sovjet (!). Han är också ”falsk profet” och det är trams det Åkesson säger. 

Gossarna, för de är två, tar i från tårna i hela artikeln. 

Men artikeln osar inte ilska. Den luktar desperation. För just LO och Byggnads har accellererande problem med SD men inte på sättet de vill få er att tro i artikeln.

Det handlar om väljare. 

I valet 2018 röstade rekordmånga medlemmar i LO på just SD och det är skälet varför sossarna tappat i varje val hos LO-medlemmar, vilket är deras stora väljarbas. En gång i tiden hade sossarna en miljon medlemmar eftersom man tvångsanslöt varenda medlem i något LO-fack till Socialdemokratiska Arbetarpartiet. Om vi nu ska prata om sovjetisk stil menar jag. 

Var fjärde LO-medlem röstade på SD i förra valet, enligt LOs egen tidning Arbetet och som bekant fick de inte 24 % utan 17 % så betydligt fler inom LO gillar SD än i riket i stort. Bland manliga LO är siffran hela 30 %. Skulle manliga LO få bestämma i valet skulle alltså SD var andra största parti efter Socialdemokraterna. 

Och särskilt Byggnads har problem. För enligt LO:s egen tidning Arbetet röstade 22-24 % av Byggnads medlemmar just på Sverigedemokraterna 2014. SD har större stöd inom just Byggnads än i LO i stort. Var fjärde person som kandiderade för SD i valet 2018 jobbar inom Bygg. 

De är livrädda nu inför valet att siffrorna ska vara ännu mer röda. Eller blågula kanske man ska skriva. 

Inför valet 2022 ser det ännu mörkare ut för LO. 

Nu är SD större är S. Enligt en Sifo-mätning skulle SD få 31 % av LO-medlemmarnas röster medan S får 30.6 %. om det var val idag.

Just Byggnads har tappat massa medlemmar, de har idag bara 100 000 mot 300 000 för 50 år sedan. Folk vill inte gå med i facket för att de stödjer sossarna, även om Byggnads nyligen drog in sin direkta sponsring i pengar till partiet. 

Så den där artikeln och utbrottet i någon slags verbal gyttja är egentligen bara att betrakta som två rädda män.

Rädda för att tappa makten och privilegierna. Och då kan man ju förstå att det hettar till mellan öronen när man sitter och skriver artikeln. Även om ett statsråd borde hyfsa språket och hoppa ur gyttjan, men så har Hultqvist tyvärr inte uppvisat någon särskilt klass hittills. 

Men ryssar i krig visst Hultqvist mycket lite om innan han fick landets högsta politiska position inom försvar, för han gjorde aldrig riktig lumpen utan vapenvägrade som alla tuffa vänsterkillar. 

Ja, vad ska man säga? Lycka till i valet kanske?

……………….

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid
Swish: 123 444 5847

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!