Vad var det jag sa?

Givetvis vill socialister behålla kontrollen över våra liv nu när de fått livets största möjlighet att kontrollera sin befolkning såsom socialister alltid drömmer våta drömmar om. Den grundlagsvidriga pandemilagen, som aldrig borde klubbats, förväntar regeringen inte bara kommer förlängas. 

Vi har en riksdag som gav socialister nyckeln till pandoras ask. En lag som förbjuder människor att demonstrera och mötas, privata företag att ha öppet, som kränker folks integritet. Och den lagen vill regeringen få förlängt till årsskiftet från september. Räkna inte med att det är sista gången. För sedan kommer en permanent lag att läggas fram. 

Jag har skrivit det förut – var är debatten? Var är vrålet från liberaler? Var är alla som frihetens försvarare?

Nu öppnar Hallengren för att vi har ”ett nytt normalläge”. Det låter inte så farligt. Men det det betyder är att Socialdemokraterna vill få möjlighet att för allt framtid begränsa människor och företag. För har en socialist väl smakad på makt-klubban vill de givetvis inte ge tillbaka den och de här chansen, den bästa chansen de fått att införa repressiva auktoritära lagar, tänker de inte förspilla. 

Nej.

Vi ska inte acceptera att vår framtid dikteras av socialistiska dogmer om kontroll och repression. 

Vi ska visst tillbaka till som det var förut för det handlar bara om att ta bort alla grundlagsvidriga restriktioner och så är vi där. Det är enkelt. Och livet kommer snabbt bli som vanligt. Den här skrämselpropgandan om mutationer ignorerar det faktum att virus alltid muterar. Det är dess natur. Och givetvis är Covid19 varken det första eller sista viruset som blir en pandemi eller som muterar.

Men tillfälliga regler är det värsta som finns i politiken för de blir sällan det. Det är så lätt att få införa saker men så svårt för alla andra att få bort det tillfälliga när det väl sitter där. Det är detta Hallengren menar. Att regeringen snabbt som sjutton nu kommer lägga fram en permanent ordning där de hoppas få med sig oppositionen återigen, eftersom de ju varit behjälpliga innan. De vill permanent ta bort en del av vår frihet. Det är vad hon säger. 

Jag får vädja till mitt eget parti – säg nej, Moderaterna. 

Vill ni som läser detta ha en frihetens försvarare i riksdagen ska ni gå med i Moderaterna och kryssa mig i provvalet i höst, om du bor i Stockholms stad. Klicka här för att swisha in medlemsavgift. 

………………

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid
Swish: 123 444 5847

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!