Hej då Daniel Helldén

Om du liksom jag tycker att Daniel Helldén kan vara det sämsta som hänt politiken i Stockholm på decennier har jag goda nyheter till er. 

För den kanske allra värsta sortens politiker är den som inte är politiker för att införa idéer för att göra samhället bättre utan för att man är emot något. Och Helldéns drivkraft är inte att göra det bättre för cyklister och gångtrafikanter som han försöker hävda.

Utan det är för att förstöra för bilar.

På alla sätt som går. Alla som bor i Stockholm har noterat de sjuttioelva olika hålen han grävt som står still. Enda syftet att inte göra klart saker är att bilarna ska få det jobbigt. 

Han vill ta ifrån stockholmarna Bromma flygplats och var drivande i att lägga ner förbifarten som hade gjort luften bättre i innerstaden för att all trafik flyttar bort. Han vill förstöra den urgamla miljön vid Pålsundet vid Långholmen där båtbryggor ligger för att bygga en fyrfilig cykelmotorväg där istället och samtidigt ta plats från bilar. 

Ingen kan ha missat Vasagatan där han grävt upp, fyllt igen, grävt upp igen sedan 2014 för att så många bilar som möjligt ska tvingas köra på andra ställen och det har blivit så omöjligt där att bussarna inte längre kan köra där. Min lokala buss 53 som gick till Norra Bantorget och Vasagatan har i åratal åkt runt Kungsholmen, en omväg på 10 minuter enkel resa. Bara för att förstöra för bilister. 

Han har också som bekant ställt ut studsmattor och parasoller på gator, i höstas dessutom inför den fina varma vintersäsongen. Skäl? Ta bort parkeringsplatser. 

Där det har gått har han förbjudit biltrafik, gjort om till små torg ingen sitter och smällt upp cykelställ för att kunna smalna av så många gator som möjligt. Och han har gjort gata efter gata enkelriktad, men öppnat upp för cyklister att cykla mot trafiken. Nya grejen är att hindra bilister från att köra på gator för att låta cyklister ta över hela gatan och ”bestämma farten”. 

Men vi kommer att slippa honom snart. 

För i Miljöpartiet i Stockholms stadgar står det svart på vitt: 

”De rotationsregler som gäller för riksdagsledamöter gäller på motsvarande sätt för ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige”. 

Och en riksdagsledamot får enligt stadgarna bara sitta i max tre mandatperioder. 

Daniel Helldén valdes 2011 så han får alltså inte sitta kvar efter 2022, innan dess måste de har bytt. Näst på tur är förmodligen Kristina Luhr och hennes drivkraft är inte att under så kort tid som möjligt förstöra så mycket för bilister som möjligt, trots att hon är miljöpartist. Detta är nämligen ett unikum även i det partiet, som ända har riksdagsledamöter som tror på chemtrails. Och länge drev ett räntefritt samhälle som fråga. 

Så ta ett djupt andetag, låt alla stolleförslag som han just nu skjuter ur sig i en slags sista suck passera och vänta tills nyheten kommer att vi kan skriva in Daniel Helldén som en nu passerad punkt i historien.

Förhoppningsvis faller han snart i glömska och Miljöpartiet kan ha en person på posten som vill göra saker bättre för stockholmarna istället för att vara den värsta destruktiva kraften staden haft. 

Jag är lika sur som ni att vi inte blev av med honom 2018 men tyvärr är sanningen att han hade fått behålla posten som trafikborgarråd vem som än tog över Stadshuset. Vi hade inte sluppit honom om Alliansen i stadshuset tackat nej. Tvärtom, då hade vi fått sällskap ytterligare fyra år av Feministiskt Initiativ som ju fortfarande har platser i kommunfullmäktige eftersom det finns tillräckligt många manshatande genustrollare med lustiga frisyrer i staden för att rösta in dem. Och Socialdemokrater som vill chockhöja skatten och bygga flyktingboenden. 

Men nu är han äntligen på väg bort. Hej då. Stockholm kommer inte sakna dig. 

…………….

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid
Swish: 123 444 5847

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!