Sök
Stäng denna sökruta.

Äganderätten i fokus – rätten till ett hus.

Jag fortsätter min serie om äganderätt med att återge en historia jag såg av en slump i Mitti Lidingö. Och som uppvisar hur lågt äganderätten väderas av rättsväsendet, hur svag den egentligen är i lagen.  En man köpte den fina men nergångna stora stenvillan på Storholmen utanför Lidingö - Villa Kassman såldes för 22 miljoner 2021. Men när den nya ägaren åkte till sitt hus när han fått nycklarna visade det sig att det bodde en person där. I hans hus.  Mannen hade skrivit sig på adressen i oktober 2020, utan att han var ägare där. Och det är här det visar sig att våra lagar bara har en fernissa av att värna äganderätten, för om du drabbas av...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon