Dömd sosse = tystnad

Är det inte intressant att det aldrig någonsin finns något allmänintresse att avslöja att politiker från vänstern döms för brott men alltid ett allmänintresse om det är någon från högern eller SD?

Ett av de mest uppmärksammade fallen i år har varit RFSL-mannen som våldtog asylsökande på sitt kontor och nu dömts till 4 år i fängelse. Nedan ser ni Expressen som i likhet med alla andra tidningar skrivit ”RFSL-mannen” eller  ”RFSL-rådgivaren”. 

Har ni läst någonstans att mannen är fritidspolitiker för Socialdemokraterna? Inte jag heller. För det tycker media inte är relevant. 

För en dag sedan publicerade t ex Expressen namnet på en häktad men inte dömd lokal SD-politiker från Värmdö. Det handlade om vapen

2019 häktades en moderat politiker och honom skrev media glatt ut namnet på redan vid häktning. 

Men att våldta fyra (!) personer på sitt tjänsterum anses alltså inte lika allvarligt och därför ska Socialdemokraterna skyddas, verkar logiken varit. Varför ges inte mannens offer den upprättelsen undrar jag? Vad säger det om nyhetsvärderingen när dessa manliga våldtäktsoffer osynliggörs genom att man skyddar förövarens identitet

Han stod på plats 19 till region Stockholm i valet. Han valdes inte dit men sitter idag för S i Bostadsförmedlingen. 

QX hade en special med olika HBTQ-företrädare på listorna men har alltså inte sagt ett enda pip hittills om att en av personerna de förde fram nu visade sig vara våldtäktsman. 

Det blir otroligt genomskinligt tycker jag att media som säger sig förhålla sig objektivt och likadant så ofta påkoms med just den andra uppsättningen regler vi i högern gång på gång påtalar att de har. 

Istället för att bara göra det enda rimliga – behandla alla på samma sätt oavsett partitillhörighet. 

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 123 444 5847

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!