Sök
Stäng denna sökruta.

Jakten på oliktänkande

Idag kom nyheten att regeringen gett Statens Medieråd i uppdrag att "motverka rasism på nätet". Men motverka någon annan form av hat ingår inte.  Det kanske låter lite oskyldigt Motverka rasism och hatbrott på nätet. Men läser man lite mer noga ser man att regeringen formulerar sig lite bredare. "Motverka rasism och liknande former av fientlighet".  Det är här den branta backen börjar.  Fientlighet är dock inte olagligt. Och det är djupt subjektivt vad som är fientligt. Det handlar om kontext och personlig uppfattning. Jag som är debattör och stryktålig, som är van att kallas vidriga saker har givetvis en mycket snävare gräns när jag tycker att det övergår till fientlighet medan en ovan person på nätet tycker mycket mindre...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon