Kommunismens offer ignoreras

Som många av er vet har jag startat en ny poddserie – Radio Kamrat. Jag släpper sedan den 24 februari ett nytt avsnitt varje onsdag och ska göra så fram till valet 2022. 

Syftet är att folkbilda om den värsta förtryckarideologin mänskligheten skådat – kommunismen. Ingen annan ideologi har skördat så många dödsoffer och skapat så mycket lidande världen över. Och plågat världen sedan den uppfanns på 1800-talet. 

Ni hittar podden i alla appar där poddar finns (Podcaster, Itunes, Spotify, Acast etc) men vill ni streama kan ni göra det direkt från hemsidan: https://radiokamrat.podbean.com

Morgan Johansson har nu släppt iväg en papperstiger med rubriken ”valrörelse 2022” när han i veckan annonserade att man ska utreda om förneka Förintelsen kan förbjudas i lag. 

När ska utredningen vara klar?

Innan valet såklart för detta är helt oseriöst, han vet mycket väl att våra grundlagar inte skulle tillåta det. Det är också redan förbjudet. Lagen om hets mot folkgrupp reglerar bland annat det. Med all sannolikhet kommer utredningen fram till det. Men så kan Morgan Johansson och Stefan Löfven hela valrörelsen stå och vifta med ett papper om att Förintelsen förnekas och det måste stoppas. 

Att kommunismen mördat mer än 100 miljoner människor men ständigt förnekas av aktiva kommunister är dock inget problem för Johansson. 

Ett axplock av brotten mot mänskligheten som jag bara på 8 avsnitt i min podd gått igenom tänkte jag kunde fräscha upp hans och andras minne om vilka som vinner the race to the bottom. Jag har hittills i podden berättat om Pol Pot, Mao, Lenin, Stalin, Che Guevara, Fidel Castro, DDR, DDR-Sverige och kommer på onsdag släppa avsnittet om Enver Hoxha. 

Mao hade ihjäl 30-50 miljoner kineser när man räknas in all svält hans Stora Språnget och Kulturevolutionen orsakade. Stalin 10-20 miljoner, också när man räknar in all svält. Pol Pot mördade 2 miljoner på 4 år. 

Men eftersom Förintelsen de facto räknar alla de som svalt ihjäl och arbetade ihjäl sig i lägren ska man räkna alla dessa i kommunismens brott mot mänskligheten också. 

Här har ni några detaljer ur de är kommunistiska förebildernas livsgärning i att plåga människor:

 • Pol Pots armé hade ett särskilt träd utanför Phnom Penh där vakter svingade små barn och bäbisar i fötterna för att döda dem för att spara kulor. 
 • Lenin skapade koncentrationslägren redan på 1918. Lägren fanns tills Sovjets upplösning 1991.
 • Stalin förvisade 2 miljoner kulaker genom att låsa in dem i godsvagnar i veckor och sedan helt sonika släppa av hela familjer mitt på ett fält, i ödemarken eller i avlägsna iskalla byar. Många svalt ihjäl redan första vintern. 
 • Pol Pot avskaffade alla städer och tvingade 2 miljoner att på en dag samla ihop några personliga saker för att inte återvända. 
 • Stalin använde också svälten som uppstod pga hans 5-årsplan i framför allt Ukraina, som sedan kallades Holodomor. När svälten spred sig förbjöd han folk att åka in i Ukraina, och förbjöd folk att lämna landet. Han tog även 2 ton spannmål innan han i princip låste in dem. 6-7 miljoner svalt ihjäl. Folk började äta sina barn. 
 • När Mao skulle ”fördela land” mördades 2-5 miljoner bönder mellan 1949 och 1953. 
 • Under det Stora Språnget svalt minst 5 % av Kinas befolkning ihjäl, som då var 600 miljoner. Dvs minst 30 miljoner människor. I vissa regioner svalt var 3:e person ihjäl mellan 1958 och 1962.
 • Fidel Castro och Che Guevara hatade bögar och låste in alla de kunde hitta och alla de misstänkte vara bögar i koncentrationsläger med skylten ”Work makes men”. 
 • I DDR förföljde Stasi befolkningen till den grad att 2,5 % av befolkningen var rekryterade agenter och spioner som spionerade på sin familj, vänner, kollegor och grannar. 
 • Stalin släppte medvetet av fångar på en ö i Sibirien utan någonting. Så att människor fick svälta ihjäl eller äta upp varandra, vilket de gjorde. Ön kallas The Canibal Island än i dag. 
 • Stasi jobbade med att aktivt bryta ner folk snarare än att döda dem. De arresterade totalt 250 000 personer under DDRs livstid. Fångar isolerades i dagar i mörker, stängdes in i 3/4-vattenfyllda rum eller i så små rum att de blev tvungna att stå upp, terroriserades med ljus och att inte få sova. Allt för att knäcka folk psykiskt. 
 • Albanska säkerhetstjänsten Sigurimi däremot fokuserade på tortyr och använde minst 36 tortyrmetoder mot fångar, som att trycka in upphettad taggtråd, stängde in dem i små kistor och brände könsorgan. 

Jag stannar där. På bara dessa gubbar kan listan göras otroligt lång. 

Vill ni veta mer om hur kommunister från tidigt 1900-tal och fram till dags dagar plågat och mördat sin befolkning ska ni följa podden. Det kommen inte ta paus under sommaren.

Kommunismens brott måste upp på dagordningen och kommunister borde in vara inbjudna i några som helst politiska finrum, som Vänsterpartiet idag beklämmande nog blir trots att Socialdemokraterna påstår att de ”håller rent till vänster”. Hade de vunnit 2010 hade kommunisten Lars Ohly blivit minister och ett generande stycke historia hade skrivits. Tack och lov slapp vi det. 

…………………………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid
Swish: 123 444 5847

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!