Rapport marknadsför Bernie Sanders

Rapport hade igår ett inslag kl 18 om budgeten och det ligger även samma information på SVT nyheter. 
 
Där presenterar de kritik mot budgeten från en enligt Rapport mycket berömd ekonom från USA. 
 
Tipstack till Janerik Larsson.
 
 
 
 
 
”En av USA:smest uppmärksammade och omdebatterade nationalekonomier Stephanie Kelton….”
 
I själva verket är framför allt det sista epitetet mest relevant eftersom hon är Bernie Sanders ekonomiska rådgivare, vilket står överallt om man orkar googla men SVT ville istället mörka detta eftersom hon ju då inte framstår som särskilt objektiv. 
 
 
Eftersom Bernie Sanders är lika vänster som Jonas Sjöstedt och i själva verket är kommunist i princip. 
 
Kelton driver bland annat den av vänstern nu populära teorin om Modern Monetary Theory (MMT). Eller Magic Money Tree, som den också kallas. 
 
Och den är tyvärr som den låter. Den anser kortfattat att länders regeringar kan låna hur mycket som helst eftersom de bara kan trycka nya pengar och sedan trycka ner inflationen genom att höja skatterna för vanliga människor. Staten vinner, alla andra förlorar. 
 
 
 
Statlig TV visar återigen att de inte ens skäms över att ha en sådan tydlig slagsida till vänster. Hur kommer det vara under valåret när det är så här redan nu undrar man ju stilla. Och ett val som av alla spås vara det skitigaste valet hittills eftersom så mycket står på spel och läget är osäkert. 
 
Vänstern är garanterat nöjda över hjälpen de får av SVT när de så här oblygt kan föra fram socialistekonomer som en vanlig objektiv amerikansk ekonom och som driver en rätt knäpp ekonomisk teori. 

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid
Swish: 123 444 5847

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!