Försvara friheten, Moderaterna

Ni som läser mig vet att jag hela tiden varit kritisk till att oppositionen inte försvarat friheten mot det auktoritära förslagen som den socialistiskt styrda regeringen lagt. Istället bestämde sig KD, M och SD att kräva ännu hårdare restriktioner. 

Dags att backa ut ur det hörnet. 

För precis om man kunde räkna ut tänker sig vänstern nu att gotta sig i makten i den mest repressiva lag vi haft sedan andra världskriget genom att nu föreslå att förlänga den från september till årsskiftet. 

Det finns bara ett svar på den frågan och det är NEJ. 

De sköraste grupperna har redan vaccinerats och hela befolkningen beräknas ha erbjudits vaccin innan hösten börjar. Men det viktigaste är att folk inte dör av Covid längre. När alla riskgrupper fått 2 vaccinsprutor är det game over för pandemin, för folk som inte tillhör riskgrupp och inte är gammal blir inte sjukare än en vanlig influensa och då faller vartenda av de redan klena argumenten till repressioner. 

Att vi har skapat en situation när en massa medelålders friska har fullständig panik just nu över dödsångest motiverar inte fler restriktioner utan färre.

Jag förstår att det kliar i fingrarna hos en socialdemokrat att äntligen få tvinga svenska befolkningen och alla de företagare som finns att göra som de önskar men pandemilagen strider redan som det är mot grundlagen. Den förbjuder folk att utöva sina grundlagsskyddade fri- och rättigheter som möten och demonstrationer, den har lagt en våt filt över landets hundratusentals krögare som fått bära hundhuvudet för smittspridningen trots att ingen spridning finns på krogen att tala om och massa människor inom kulturbranschen har fått hitta nya jobb. Arbetslösheten är skyhög och då pumpas det ändå in doping i siffrorna i form av extratjänster och andra hittepåjobb och korttidspermittering där många ändå kommer tvingas sägas upp i slutändan. 

RÖSTA NEJ TILL EN FÖRLÄNGNING. 

Tvinga istället regeringen att ge krogen, kulturen och alla andra besked om ett exakt datum när allt öppnas upp. Det har varit under all kritik som regeringen tillåtits sköta det här. Att från en vecka till den andra inte ge en massa företagare besked och komma undan med det. Dåligt beredda lagförslag och korta remisstider. Demokratin har sannerligen urholkats under det här året. 

Om Moderaterna verkligen vill via att vi som parti är de som varit frihetens allra starkaste försvarare genom historien ska vi nu lägga om kursen från krav på ökad repression till att kräva öppning och frihet. 

Sedan ska man parallellt se till att regeringen tvingas att städa upp i den otroliga röta de skapat på Tllväxtverket som inte betalar ut stöden till krogen som de har rätt till. 

…………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid
Swish: 123 444 5847

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!