Raspartiet Miljöpartiet

I en intervju med nya språkröret för Miljöpartiet Märta Stenevi fällde hon det redan odödliga citatet: 

”Ska utlandsfödda kvinnor få makt kommer vita inrikes födda kvinnor att behöva flytta på sig”

Det här visar förutom det rent uppenbara – att Stenevi är en identitetspolitiskt engagerad politiker och därmed anser att mångfald sitter i pigment – att Miljöpartiet är socialister. För det är man om man inte tror på en meritokrati och att värde som skapas är konstant. Att det finns X antal positioner, X pengar, X företag osv. Fasta antal och därför är det ett nollsummepspel för finns det bara så många positioner med makt så ”måste några flytta på sig” för att nya ska få makt. 

Är man däremot marknadsliberal vet man hur världen fungerar, att den inte är fast utan i konstant förändring.

Att människor varje dag skapar värde, skapar företag och nya tjänster, produkter, företag och därmed positioner i samhället skapas för att en människa en gång bestämde sig för att förverkliga en idé. 

Det är tragiskt att se hur ett parti gått från att ha grundats i frihetliga idéer om att varje person måste få förverkliga sig själva och välja, till ett tredje socialistiskt parti. Det finns inte ett gram liberalism kvar i Miljöpartiet och de som var dess stomme under lång tid måste ändå gråta över hur tragiskt det blivit. 

Att höra partiledaren för ett parti de engagerade sig i för friheten och miljön prata som rasbiologisk socialist. 

Varför nu Märta Stenevi kandiderade som språkrör och inte föreslog att någon utlandsfödd i partiet skulle ta hennes plats är oklart. Eller jag vet. 

För i Miljöpartiets ledning sitter NOLL procent utlandsfödda. 100 % svenskt. 

Om man inte tror på individer utan att människor är sin hudfärg och att alla med samma etnicitet eller hudfärg därmed är utbytbara med varandra, varför byter inte bara partiet ut några vita svenskar mot några utlandsfödda då? Lämnar sina platser i solidaritet med mångfaldskyrkans första budord?

Den här människosynen är faktiskt horribel. Att utlandsfödda inte är individer, att svarta är framför allt svarta i hennes ögon. De är inte individer med individuella egenskaper och kompetenser som kan ta sig vart de vill på egen maskin utan de måste kvoteras genom ett slags ras-system där deras främsta egenskap reduceras till vilken etnicitet eller hudfärg de har. Och vad är det då för mening med någonting? Om ditt värde sitter i de få saker du inte kan påverka själv, som vilka dina föräldrar är och vilket land du råkade födas i. 

Vad sänder det här för signaler just till landets utlandsfödda kvinnor, har Märta Stenevi tänkt på det?

Alla av dem som kämpar och sliter med att lära sig svenska, utbilda sig och skaffa sig ett jobb, hur känns det för dem att höra att deras främsta värde enligt Stenevi sitter i deras pigment och hårfärg?

Det finns mycket att oroa sig över just nu i Sverige och världen men att västvärldens proppmätta socialister håller på att återinföra rasbiologi, rasregister och statligt sanktionerad apartheid för att ”skapa trygga rum” för svarta, bruna och gula och gröna är ett av de svartaste molnen på den himlen. 

……………………

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid
Swish: 0762096244

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!