Expressen samarbetar med terrorister

Samma tidning som gav AFA en massa gratis PR genom ett samarbete med deras avknoppade bulvanverksamhet Researchgruppen fortsätter på inslagen bana att köpa material från terrorgrupper. Ja, både AFA och djurrättsgrupper är terrorklassade av Säpo så det är rätt etikett. 

Utan att ens skämmas medger de i den första av serie inlägg som ska hänga ut svenska jägare att de ”fått” material från Djurrättsalliansen. 

2010 terroriserade just Djurrättsalliansen butiker som sålde päls men även alla butiker som ens hade pälsdetaljer på kläder och prylar de sålde. De som förföljdes vågade inte ens stå med namn i tidningen då gruppernas våldskapital är stort och de var rädda om sina familjers säkerhet. 

En av medlemmarna i just Djurrättsalliansen skickade det här brevet till en handlare:

”Plocka bort pälsen ur din butie annars bränner vi ner ditt hem på natten utan att bry oss om vilka vidriga svin som befinner sig där inne. Du ska vara glad att du ännu lever.”

Samma terrorist skickade fler brev.

Han satte eld på en McDonaldsrestaurang också genom att krossa rutorna en natt, hälla in massa bensin och sätta eld. När han dömdes startade Djurrättsalliansen stödgrupper till honom på fängelse med krav på att han skulle friges.

2014 dömdes fem medlemmar av Djurrättsalliansen till fängelse för riktad och systematisk terror mot minkuppfödare och deras familjer. Det kallades Sveriges största djurrättsrättegång och åklagaren anförde argument om brottslighet som ingick i en större, organiserad och systematisk kriminalitet. 

Redan 2006 terroriserade de butiker, då på Södermalm, med målet att ”demonstrera utanför butiken tills den stänger”. Dvs driva en företagare och familj till konkurs med antidemokratiska metoder. 

En av landets värsta grupper är Djurfront och deras ledare Richard Klinsmeister är fd miljöpartistisk politiker och också ledare för Djurrättsalliansen. 

De har satt yxor i bönders dörrar, förföljt familjer och skickat hotbrev, förstört egendom och terroriserat jägare på jakt. De är totala demokratihatare och kriminiella. 

Varför tycker en seriös tidning som Expressen att det är okej att köpa eller få material från terrorgrupper?

I grund och botten finns här en publicistisk etisk fråga som aldrig diskuteras i tidningen Journalisten eller Pressklubben, att media legitimerar kriminalitet genom att såväl ta emot material från terrorgrupper som i sin tur fått det olagligt oftast, som fallen med smygfilmningar, men också ger dem PR.

Skulle Expressen ta emot material från andra terrorklassade grupper, som IS eller nazister eller är det något annat än att hota bönders barn så att de inte vågar till skolan? 

Skicka brev till pälshandlare att de kommer tutta eld på deras hus och bränna inne deras familjer är okej samarbetspartners men inte att tutta eld på kristna i Syrien? Var går Expressens gräns i jakten på klick?

Jag vet svaret. När det är terror som är ”god” enligt vänsterstandard är den helt okej. När det är terror som är ond är det inte okej.

Att terror är terror verkar inte ha slagit dem. 

…………

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid
Swish: 0762096244

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!