Sök
Stäng denna sökruta.

Vad är Centerpartiet för parti?

Ja, det kan man ju fråga sig efter den senaste tidens skandaler.  För alla som är chockade över hur röda de blivit ska dock påminnas om att den korta period när Centerpartiet var ett borgerligt parti är undantaget. De har efter regeringen i slutet av 70-talet varit mer vänster än höger och Olof Johansson avbröt ju det borgerliga samarbetet på 90-talet för att Öresundsbron skulle byggas. Det var Maud Olofsson som gjorde Centerpartiet höger, sedan tryckte Annie Lööf tillbaka partiet till sitt historiska vänsterhörn och dörrmatta åt sossar.  Centerpartiet är också det parti som haft flest öppna antisemiter och nazister i riksdagen av alla, de var djupt nationalistiska på 40-talet men har aldrig tagit ansvar över sin bruna historia. ...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon