Morgan Johansson ljuger, del 748

Det drar ihop sig till valrörelse, i partierna drar man igång redan till hösten men man kan redan se att partier mobiliserar. 

Annie Lööfs utspel om vem tar vem ska ses i ljuset av det. Där hon ömson kastade sig i Stefan Löfven knä för att i nästa sekund kasta sig i Ulf Kristerssons och nu meddelar att man förresten går till val helt självständigt. Fast att hon öppet säger sig inte vilja samarbeta med SD men inte har några problem med kommunister är något vi får återkomma till. 

Morgan Johansson har problem. Och det löser han som han brukar lösa problem – med att ljuga.

För 2022 kommer trygghet och kriminalitet att stå mycket högt på dagordningen vare sig Socialdemokraterna vill det eller inte. 

Och kriminaliteten har som bekant exploderat. Bokstavligt, idag sprängdes ett hus i Höganäs men sprängningar har tyvärr blivit så vanligt att man inte reagerar längre nästan. Skjutningarna är ett lika stort problem och det är här Morgan Johansson får Pinoccio-priset. 

Så han har länge ägnat sig åt att regelbundet trumpetat ut att det pinsamma projektet Sluta Skjut i Malmö ligger bakom en minskning av skjutningar, och har uppenbarligen fått andra att haka på som Polisen till exempel. 

Ni kan läsa själva. Polisen anger, liksom Johansson, att det är Sluta Skjut som bidragit till minskningen. Och hänvisar till en studie som Brå publicerat. Och i sitt pressmeddelande valde Brå denna rubrik, som ju stödjer påståenden om Sluta skjut-projektet stora framgång. 

Regeringen publicerar samma slags slutsats på sin hemsida. 

Baserat på de påstådda framgångarna hakar nu fler städer på. 

Den läste jag. Och ingenstans finns den slutsatsen i rapporten. 

”Dessutom syns en nedåtgående trend avseende skjutningar redan innan Sluta skjut”.

”Men det går inte med säkerhet säga att minskningen beror på Sluta skjut”.

I andra granskningar av miljonrullningen av Sluta skjut hittade man lyxlägenheter, resor och städhjälp till kriminella, som sedan fortsatt med kriminaliteten. 

2020 var totalt i Sverige dessutom det högsta någonsin vad gäller skjutningar. 

I själva verket har den gängkriminalitet som faktiskt minskat inte minskat pga svenska polisen utan tack vare den franska polisens raid mot Encrochat. 

Sluta Skjut är Morgan Johanssons eget projekt känns det som, han är från Malmö och sossarnas paradgren är hitte-på-projekt som ska sminka över verkliga problem. Allt för att vinna val. 

Så han fortsätter att trumpeta ut att han håller på att knäcka gängen trots att det är lögn. Det är också lögn att Sluta skjut har någon som helst påverkan. Men räkna med att vi får se detta idisslas betydligt fler gånger fram till valet. 

…………….

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 123 444 5847.

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!