Radio Kamrat – en ny podd

I december 2014 startade jag min första podd Borgarbrackor med Jenny Sonesson och det hann bli 45 avsnitt innan jag la ner den 2016. Ni är en del som genom åren frågat om när jag ska starta igång den igen, eller starta en ny. 

Jag har en tid varit sugen på att dra igång ett nytt poddprojekt och idén att göra en folkbildningspodd om kommunism växte. 

Välkommen till Radio Kamrat – en podd för upplysning om kommunismen!

 

Ni hittar den där poddar finns, bland annat på Spotify.

Den fina loggan har I fablernas Land gjort. Det första avsnittet publicerades onsdagen den 24 februari och jag har sedan dess kommit med ett nytt avsnitt varje onsdag. 

Radio Kamrat kommer att sändas varje onsdag hela vägen till valet 2022 och jag har 81 avsnitt på min inspelningslista. 

Kommunismen har alldeles för länge släppts in i finrummen och historielösheten som finns kring kommunism i Sverige är oändlig. Dettta är varför Vänsterpartiet är inbjudna i finrummen trots sin i allra högsta grad smutsiga historia som inte ens är gammal och det är skälet till att deras eget ungdomsförbund Ung Vänster kan ha ett kommunistiskt samhälle som högsta mål. 

Vänsterpartiet borde vara persona non grata i politiken givet hur förfärlig deras ideologi är men det är de inte. 

Det är dags att göra något åt det. 

Imorgon kommer det fjärde avsnittet, som tar er med till den kanske värste av dem alla – Josef Stalin. 

Här kan ni också lyssna på de första avsnitten, om ni inte föredrar Spotify eller appar. Kopplingen till Apple är inte klar men jag håller på att fixa det och då ska den dyka upp i alla möjliga podd-appar.  

Jag hoppas att ni följer med mig på den här resan fram till valet.

Vill ni sponsra projektet – swisha till 123 444 5847 eller bli Patreon.com och sök efter Rebecca Weidmo Uvell. 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!