Sök
Stäng denna sökruta.

Ytterligare S-minister med friserat CV

Matilda Ernkrans är en regeringens mest anonyma ministrar. Som nu i en högskoleproposition avkräva all forskning rätt ”värdegrund” för att få pengar. Ett större ingrepp på akademisk frihet har vi inte sett sedan genus-fokuset och jämställdhetsintegreringen. Samtidigt ljuger Ernkrans på sitt CV om egna akademiska meriter. För där står det ”högskoleexamina” i statskunskap och sociologi. Dvs examen. Men hon har inte någon examen utan har bara enstaka kurser. 100 poäng och ett års heltidsstudier i 2 olika ämnen ger ingen examen utan det är enstaka kurser. Tipstack till Henrik Sundström Det låter ju dock mycket bättre att skriva ”högskoleexamina”. Notera pluralis, som om hon har TVÅ eller flera. När svaret är noll. Noll examen har landets högskoleminister nämligen. Som...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon