Search
Close this search box.

Slaget om vaccinerna

Stora krafter är nu i rörelse, för när tre vaccin och snart fler är godkända vill alla länder gå först för att skydda sin befolkning.  Så nu kommer fattigare länders offensiv men slaget om vacciner är ett slag om något större än så. Om marknadsekonomi, om kort och lång sikt, om förutsättningarna för nästa pandemi.  För nu kommer kraven från fattigare länder att patenträttigheterna ska avskaffas just för pandemi-vaccinen. Med hänvisning till att fattigare länder annars inte kommer ha råd att vaccinera hela sin befolkning snabbt och detta missgynnar resten av världens pandemihantering.  Kraven hanteras av The World Trade Organization (WTO). På ytan kan det låta attraktivt, särskilt för en proppmätt vänster i väst som alltid letar efter argument...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon