Kasta koftan, Lööf och Strandhäll

Det finns en obegriplig besatthet hos vänsterfeministerna att utmåla oss kvinnor som förlorare, som offer, som några mindre kapabla. 

När feminismens största landvinningar varit att vi en tid i historien slapp betraktas som ett kollektiv utan blev individer drar och sliter vänsterfeministen oss i håret tillbaka till kollektivismens trånga korsett där alla vi med bröst är som en och samma individ. 

Den där obekväma trånga sticksiga offerkoftan håller vänsterfeminister som Strandhäll och Lööf hårt. 

Nu har de unisont dragit igång en PR-kampanj för en kampanj olika vänsterföreningar har – de har döpt den till 16.12. För efter det klockslaget, då jobbar alla kvinnor i hela landet gratis. Påstår de. 

Jag är så trött på att gång på gång behöva banka fakta i den här debattens huvud men nu gör jag det igen – nej, det är fel. Kvinnor jobbar inte alls gratis. Inte efter kl 16.12 varje dag, inte någon dag. 

Notera här också att Strandhäll tar upp siffran 3,2 miljoner kronor i livslön som vi påstås tjäna mindre. Jag återkommer till det. 

Annie Lööf hakade direkt på, givetvis inte en slump.

Siffror om mäns och kvinnors lön hittar man i Medlingsinstitutets årliga rapporter, den från 2019 hittar ni här. 

Den säger som precis alla rapporter inte alls det koftfeministerna Annika Strandhäll och Lööf vill göra gällande. 

De har läst första meningen i rapporten. Där står det mycket riktigt det de påstår. 

Problemet är att den siffran inte säger ett smack. För den är ovägd. 

Och detta betyder att den INTE tar hänsyn till allt som styr lön – utbildningsnivå, erfarenhet, yrke, ålder etc. När man sätter lön är det dessa faktorer som framför allt påverkar lön och det är också därför löneskillnaderna är mindre i kollektivavtalsyrken för där anses det orättvist att den personer som levererar bäst resultat ska ha mest i lön. 

Jag ska tala långsamt så att även vänsterfeminister förstår:

En ovägd siffra jämför en 55-årig specialistläkare med 7 års grundutbildning och sedan specialistutbildning med en 18-årig fastighetsskötare som inte inte gått klart gymnasiet. 

Dessutom har inte statistiken i rapporten en susning om saker som frånvaro eller individuell produktivitet. Motivation, meriter, kompetens och personlighet är annat som SAKNAS. 

Men eftersom det är en myndighet som finns det vägda siffran med där allt med relevans för just lönesättning finns med. 

4,2 % är förstår inte en lika rolig siffra att basunera ut som 9 %, det fattar alls. Gillar jag då att det på pappret ser orättvist ut mellan könen?

Jag har ingen åsikt och det har inte Medlingsinstitutet heller. För en skillnad som finns mellan könen kan de inte bedöma är kausal, dvs man vet inte om det är FÖR ATT personerna har bröst eller för att de bara är sämre på sitt jobb, är där för lite, har sämre meriter eller taskig motivation eller något annat. En skillnad är inte samma sak som att den är osakligt nämligen och de löneskillnader de hittar finns inga belägg för att den varken beror på kön eller är osaklig. 

Men fakta är ju feminismen allergiska emot så den där kampanjen rullar såklart för fullt. 

Vilka ligger bakom?

Landets kluster av vänsterfeminister såklart, inklusive Annie Lööfs kvinnoförbund. Vars tidning hon själv pryder i varje nummer. Så där sitter Lööf på Facebook i stolt sällskap IF Metall med fittmössor på huvudet, Miljöpartiet och S-kvinnor. Och givetvis är kommunisterna i Vänsterpartiet del av kampanjen också. 

Den här sortens hjälp behöver inte en enda ung kvinna i Sverige. En lobby av kvinnor som tvingar in dem i ett kollektiv bara för att de har bröst och tutar i dem att det är någon poäng att anstränga sig för att världen ändå är orättvis. 

Kvinnor jobbar inte alls gratis efter kl. 16.12. 

Det finns inga löneskillnader mellan kvinnor och män som beror på kön. 

……………….

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 123 444 5847.

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!