Sossarna vill införa 80-talsskolan

Jag är chockad över att utredningen om friskolorna har fått passera utan avgrundsvrål faktiskt, som Reepalu-utredningen. 

En mer likvärdig skola” har de döpt haveriet. 

För de förslag som sossarna snart kommer lägga som lagförslag är otroligt invasiva, socialistiska och slänger tillbaka skolan till 80-talet. De hymlar inte ens med att det är modellen:

Och här finns massa fina bitar av den skola jag själv växte upp i. Den innan friskolesystemet. Att den här utredningen LÅTSAS som om den gillar att det finns valfrihet är ett jäkla skämt. Men det är väl därför det är så tyst. Reeplaus avsky var drypande och öppen, den här utredningen går i samma spår men istället låtsas den vara något annat. 

Hör bara formuleringarna: allsidigt sammansatta skolor stärker skolans demokratiska roll som mötesplats. 

Här kommer det utredningen stolt hämtat från 80-talet om ”allsidig social sammansättning”. Ni vet, det alla politiker älskar att säga men ingen har tänkt sig att definiera. För då avslöjas ju lögnen. 

Centralisering. Hej DDR. 

Utredningen går dock längre än att låta kommunens maktfullkomliga tjänstemän avgöra var alla elever hörde hemma i för skola som på 80-talet utan har tänkt ett steg längre – Skolverket ska avgöra. Myndigheten ska öppna filial i varenda liten kommun och vara kommunens överrock. 

Ingen, inte en enda elev, ska få byta skola mitt i terminen om man inte har intyg på att man flyttat. 

Exakt så var det på 80-talet där landets alla barn som fick huvudet doppat i toastolen varje rast, barn som kissade på sig av rädsla för att gå till skolan och återigen träffa sina plågoandar, fint fick finna sig i att ändå gå kvar i skolan bland mobbarna. För ingen i DDR-Sverige gav pardon på centralstyrningen av barn skolgång ens för mobbing. 

Ni läser ju att det är förlagan. Ingen ska kunna byta skola. 

Och ingen ska självklart kunna överklaga när staten bestämt att just ditt barn ska gå just i den där skolan där hon eller han utgör en perfekt bit i det socialistiska pusslet. Just ditt barn ska sättas som kuddflicka eller kuddpojke i den sociala ingenjörens drömrike och du ska inte kunna göra ett smack åt det. 

Mer än att flytta. Och det var ju så 80-talets föräldrar löste sådana här problem – de flyttade till en bättre skola. Ett bättre område. En bättre stad. De som inte hade råd fick liksom skylla sig själva och tugga i sig. 

Ännu sjukare är att utredningen inte ens hymlar med att det är pga invandring man måste lägga så här långt gående förslag. 

Som utredningen så grafiskt visar hör den ökande segregationen och därmed den ökande bristen på likvärdighet direkt ihop med den enorma invandring vi haft på 2000-talet. 

Och de använder som skäl att även högutbildade invandrares barn är ett problem i jakten på att alla ska ha lika dåliga skolor. Inte ens de invandrare som verkligen försöker att lyckas, de som jobbar och sliter för att barnen ska få ett bättre liv skonas i det socialistiska drömsamhället om en skola där alla har det lika risigt. 

Men eftersom förpackningen denna gång är mjukare verkar folk inte reagera. Extra pinsamt är det att min egen kommun Stockholm stad varit remissinstans och här har Folkpartiet fått bestämma tydligen. Och de har bestämt att socialism är helt okejt nu för dem.

Varför Moderaterna släppt igenom den där skiten är obegripligt. 

Inte ens Moderater verkar protestera och Folkpartiet är snart fullfjädrat i sin transformation till ett mini-sossarna. Långt borta från att ha varit det främsta partiet för fritt skolval. 

Man kan bli deppig för mindre. 

Våra barn ska få ha en lika kass skolgång som vi 70-talister som växte upp i Palmes stängda kollektiviseringsparadis alltså. 

………………

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 123 444 5847.

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!