Sök
Stäng denna sökruta.

Kriget mot sociala medier i ny fas

Mediebranschen är de drivande lobbyisterna bakom all form av lagstiftning mot sociala medier. Syftet är pengar. Och makt. De klassiska drivkrafterna.  Med fluffig varmluft om demokrati döljer de sina verkliga motiv - de gillar inte konkurrens.  Copyrightdirektivet är deras verk och i Australien har regeringen där trappat ut kriget mot Facebook nyss genom en lag som ska tvinga Facebook att betala mediebolag för varje gång en person delar en artikel på Facebook.  Facebook svarade med att därför förbjuda all media från all australiensisk media att delas på någon Facebook i världen.  Jag testade.  Det gör de så klart helt rätt i. Och en liknande lag har redan testas i Spanien. 2014 införde de en länkskatt med det enda resultatet att...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon