Sök
Stäng denna sökruta.

Stölden från krogens fickor

Vad händer när en regering utan vetenskapligt stöd inför alkoholförbud och ger krogen näringsförbud från kl 20? Folk dricker hemma istället.  Vet ni vilka som tjänar på det? Staten. Eftersom vi har DDR-favoriten monopol kvar på alkohol är Systembolaget en av statens flera kassa-kossor.  I den bokslutskommuniké som skickades ut nyligen meddelade Systembolaget att deras omsättning oktober till december ökade med 1,2 miljarder okt-dec jämfört med samma period året innan. De drar själva slutsatsen att ökningen beror på alkoholförbudet. Försäljningen har ökat hela året men dragit iväg på slutet, vilket inte syns så bra i deras yxiga diagram men som syns i den finansiella informationen.    På helåret 2020 ökade Systemets omsättning med nästan med 5 miljarder.  Det är...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon