Sök
Stäng denna sökruta.

Beställningsjobb från IOGT NTO

Det har luktat surt kring hela alkoholförbudet, för det är något som inte stämmer där tycker jag.  Varför? Vem tjänar på detta? Det finns en spelare som rört sig i kulisserna länge här och det är landets mäktiga nykterhetsrörelse, som var ännu mäktigare tidigare och hade representanter på många poster i riksdag och förvaltning.  IOGT NTO.  De har sedan i somras bedrivit aktiv lobbyism gentemot regeringen och Folkhälsomyndigheten för att tvinga fram ett alkoholförbud.  För hatar man alkohol passar man ju såklart på när man har skottläge och man tar inga fångar - pandemin kom som en fin biljett på posten att flytta fram sina positioner.  I augusti kom första artikeln i deras magasin som hyllade det norska alkoholförbudet. ...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon