Är jag den enda som bryr sig?

Man kan ju undra för bristen på vrål mot regeringens helt ofattbara straff mot landets alla krögare är talande. 

Det övergår mitt förstånd varför inte fler protesterar högljutt. Här har en företagshatande socialistisk regering utsett en hel bransch som syndabockar för sin egen inkompetens, utan belägg, och ingen säger flasklock. 

För Covid19 sprids inte via krogen. 

Det är inte ens särredovisat i Folkhälsomyndighetens statistik.

Vecka 47 kom första alkoholförbudet, den 18 november. Notera att ”övriga miljöer” är fritid, träffar i hemmet, religiösa sammanhang och andra miljöer för allmänheten, ihop med restauranger. 

Totalt hade ca 3 % smittats i SAMTLIGA dessa miljöer ihop. 

Ändå ansåg regeringen sig nödgade att införa första nivån av näringsförbud den 18 november och singlade därmed ut just krögare och krogen som syndabockar för hela smittspridningen. 

Och trots att smittspridningen som ni kan se på diagrammet minskade i ”övriga miljöer”, där restauranger är en av många, införde regeringen ändå näringsförbud nummer två v 51 när krogen tvingas köra ut sina gäster redan 20.30

Till och med Anders Tegnell sa i november att ”de få fallen (på krogen) som ett kvitto på att restaurangerna gör ett bra jobb för att följa de rekommendationer som finns”.

Den stora smittspridningen skedde i hemmet, på arbetsplatser och på privata fester. 

Tror Stefan Löfven att det blir fler eller färre privata fester om man tvingar vuxna människor att gå hem klockan 20.30? Det är 48 000-kronorsfrågan här. 

Det är ett justitiemord att via lag ge en hel bransch näringsförbud, ett brott mot den grundlagsskyddade näringsfriheten och den mänskliga rättigheten om äganderätt. 

Ändå är det tyst från i princip alla. Inga ledarsidor driver frågan, inte ens de moderata, inga arga krönikor, inga rapporter från tankesmedjor och få om några politiker som höjer rösten. 

Krogen och landets alla fantastiska krögare är helt övergivna. Trots att de straffas utan att det finns ett enda skäl till det. 

97-98 % av smittspridningen sker på andra ställen och i de få procenten ingår hemmafester, gudstjänster, begravningar, bröllop och övriga miljöer. Det innebär att krogen motsvaras av betydligt mindre än 2-3 % ensamt. 

2019 omsatte Sverige restauranger 140 miljarder kronor. 36 % i Stockholms län, så mer än var tredje krog i Sverige ligger någonstans i Stockholm. 

2017 fanns det fler än 20 000 restauranger i Sverige med över 113 000 anställda. 

Mellan mars och september sades över 18 000 personer upp inom restaurangbranschen och det var innan näringsförbudet. Ett fullständigt blodbad.  20 % av alla som blev av med jobbet då jobbade där. 

Det finns inga färska siffror på alkoholförbudets rasande konsekvenser. Jag vet inte ens om jag vill veta ärligt talat. 

Krögarna känner sig ensamma i sin kamp. 

Du kan enkelt i alla fall visa ditt stöd i sociala medier – lägg upp en bild på när du är på krogen och bifoga #grytorochkastruller så hamnar din bild i deras flöde. 

………………………

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 123 444 5847.

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!