Sök
Stäng denna sökruta.

Varför uteblev frågor?

För ett par dagar sedan meddelade pappersverket Holmen att de på grund av den otroligt dyra elen just nu tillfälligt stoppar två av fyra pappermaskiner i Braviken och Hallstavik.   Var ligger då dessa och drar el? Nära Stockholm. Hallstavik ligger utanför Norrtälje och Braviken ligger utanför Norrköping. De belastar alltså väldigt tätbebyggda områdens elnätskapacitet. Där det bor många människor konsumeras det mycket el.  Industrin konsumerar mest el av alla i Sverige och i industrin är just pappersbruk en av branscherna som inom industrin konsumerar mest el.  För att behålla svenska jobb har industrin generösa rabatter på den höga elskatt som konsumenter och alla andra företag tvingas betala in till staten.  Pappers- och massaindustrin står för 45 % av hela...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon