Sök
Stäng denna sökruta.

Helt rätt, SR

I höstas gick 39 journalister ut och gnällde över påstådd rasism hos sin arbetsgivare i statlig media - det var för få svarta och utlandsfödda generellt och de som jobbar där fick sammanfattningsvis inte göra det roliga. Enligt undertecknarna.  Allvarliga anklagelser ändå. Rasism på Sveriges Radio.  I en intervju med Blank Spot projekt utvecklade initiativtagarna:  "Uppropet som hämtat kraft från Black Lives matter-protesterna...." "Det finns inga perfekta objektiva och allvetande journalister som kan täcka in alla perspektiv i sin rapportering". Flera av de som skrev under, bland annat initativtagarna, är uppenbarligen väldigt engagerade i frågan om representation, inspirerade av BLM och de har också fått arbeta med just BLM-frågan på Sverige Radio.  Men givetvis är en journalist inte objektiv...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon