Jonas Sjöstedt och parasiten

Det tog inte lång tid innan fd partiledare Sjöstedt struntade i behärskningen för att han inte är folkvald längre och betedde sig som en kommunist han är (han gick med i VPK när de fortfarande bjöd in kommunistiska diktatorer till sina kongresser.)

Idag kallade han Academedia för parasiter. Och herpes. 

I en ordväxling om hans företrädare Lars Ohly, som är ju är poster boy för att parasitera på skatt då han sedan han lämnade politiken 2014 levt på bidraget från riksdagen istället för att jobba, blockade han mig. 

Efter att ha kallat mig lögnare. 

Men Sjöstedt verkar inte veta hur systemet fungerar, tragiskt nog. Bara för att du har ett jobb innebär inte att du inte kan leva på bidrag. 

Och det är precis det Lars Ohly gör. Allt för att maximera att andra människors pengar ska gå till just honom. 

Nu tycker jag att folk får blocka vem de vill och jag kan ändå läsa allt vad folk som blockat mig skriver då jag har ett tyst läskonto eller får tips av folk så för jobbet spelar det heller ingen roll. Men vad gäller skälet är det ju fel, för att Sjöstedt som själv kollar ut från elefenbernstornet som medföljande till ambassadör och därför bor i ett residens, har privat chaufför och barnen på privatskola. 

Ohly började efter tio års navelskådande med ca 50 000 kronor i månaden i augusti som generalsekreterare för Verdandi, som också lever på skatt. Det så kallade civilsamhället. 

Men han lever fortsatt på oss andra, också.

Enligt Statens Tjänstepensionsverk begärde han ut 10 000 kr per månad hela 2020 och 2021 fortsatt. Så trots att han har ett jobb med nästan 50 000 kronor per månad i lön tycker Ohly att skattebetalarna ska betala 60 000 kronor extra per år till honom. Grattis till oss. 

Året han började jobba fick vi betala nästan 400 000 kronor till Lars Ohly.

Från och med augusti 2019 och till och med 2021 får vi betala 10 000 kr per månad.

Så jo, Jonas Sjöstedt. Lars Ohly är parasiten, inte friskolor vars elever får exakt lika mycket i skolpeng som alla andra barn. Rättvist nog. 

Tragiskt ändå att Jonas Sjöstedt inte har bättre koll efter så lång tid i politiken men så är det där med bjälken i egna ögat som är så svår att se. Särskilt för någon som stått på fel sida historien hela tiden. 

………….

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 123 444 5847.

Köp min bok om hoten mot yttrandefriheten

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!